Bomba! Notarul Blaj ramane fara birou. Spatiul este executat de Banca Transilvania

0
3155

Cunoscutul notar public iesean Liliana Avram Blaj risca sa ramana fara cabinetul notarial amplasat in buricul targului, unde isi desfasoara activitatea de ani de zile, din cauza unui credit nerestituit in valoare de 126.000 de franci elvetieni, contractat in urma cu un deceniu de la fosta Volksbank, institutie ce a fost absorbita ulterior de Banca Transilvania. Portareii au scos recent la mezat toate birourile notarei de pe B-dul Stefan cel Mare, pretul de incepere a licitatiei fiind stabilit la suma de 5,16 miliarde de lei vechi. 

Se anunta zile negre pentru notara ieseana Liliana Blaj. Din cauza unui imprumut in franci elvetieni nerestituit in totalitate catre Banca Transilvania, cunoscutul notar public se afla la un pas de a pierde cabinetul in care isi desfasoara activitatea. Potrivit unei publicatii de vanzare aflate pe masa executorului judecatoresc Dragos Iovu, din cadrul BEJ Iovu & Sirbu, ar fi contractat in 2008 de la fosta Volksbank, institutie ce a fost absorbita ulterior de catre Banca Transilvania, un imprumut in valoare totala de 125.860,99 de fraci elvetieni, creditul fiind garantat cu imobilul. Pentru recuperarea banilor, BEJ Dragos Iovu a demarat recent executarea silita a imobilului, in baza unui titlu executoriu, precum si vinderea acestuia la licitatie publica. Cabinetul notarial al Lilianei Blaj se afla situat pe B-dul Stefan cel Mare si Sfant nr. 10, la parterul blocului B1-B2.  Acesta are suprafata totala utila de 122 metri patrati si este compus din compus dintr-un spatiu comercial de 36,80 mp,  trei birouri, doua holuri si grup sanitar, ultimele in suprafata de 76,83 mp. Imobilul cu pricina este inscris in Cartea Funciara a orasului Iasi.

Cabinetul notarial a fost evaluat la peste 5 miliarde de lei vechi

Conform anuntului de vanzare, notara Blaj datoreaza creditoarei Banca Transilvania suma de 125.860  de franci elvetieni, dar si cheltuieli de executare silita ce depasesc 12.000 de lei. Pretul la care a fost evaluat imobilul scos la vanzare a fost stabilit la suma de 516.771 de lei, acesta fiind stabilit in urma unui raport de expertiza efectuat de expertul Oana Valentina Florescu. Executarea silita se efectueaza in baza unui titlu executoriu reprezentat de un contract de garantie reala imobiliara autentificat la data de 24 ianuarie 2008, la cabinetul notarial Gabriela Lungu. Contactat telefonic, executorul Dragos Iovu a confirmat faptul ca vanzarea prin licitatie publica va avea loc la sediul cabinetului sau, pe data de 26 martie 2018, la ora 12.00.

“Vom urma procedurile legale”

“Da, este vorba de un notar. Probabil creditul a fost acordat la acea vreme in franci elvetieni, de catre Volksbank, institutie care a fost preluata apoi de catre Banca Transilvania. La primul termen este putin probabil ca sa existe mai multi ofertanti. Daca imobilul nu va fi adjudecat din prima, la cea de a 2-a licitatie pretul acestuia scade cu 025 la suta. Executarea se efectueaza in baza unui titlu executoriu. Vom urma procedurile legale”, a aratat Iovu.

Din continutul publicatiei de vanzare mai reiese faptul ca, la inceput, Liliana Blaj ar fi inchiriat imobilul respectiv, situat de pe B-dul Stefan cel Mare 10, in baza unui contract de inchiriere, pentru o perioada de 20 de ani. }n present, ofertantii care doresc sa se inscrie la licitatia de la sfarsitul lui martie 2018 trebuie sa depuna in mod obligatoriu o cautiune reprezentand cca 10% din pretul de incepere a vanzarii.

 

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments