Pagubele cresc după ploile de duminică seara

0
57

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au comunicat noi date cu privire la pagubele produse de precipitaţiile din perioada 30 iunie – 1 iulie.

 

 

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Ţibăneşti a completat raportul iniţial privind pagubele cu 8,5 kilometri de drum judeţean, comunal şi sătesc.

 

Şi comuna Scânteia a completat raportul iniţial cu 68 de hectare de teren arabil inundate, 10 fântâni colmatate şi o anexă gospodărească avariată.

 

La nivelul municipiului Iaşi au fost înregistrate 21 de case avariate, un obiectiv social-economic, 2,5 km de drum naţional, 19 kilometri de străzi (mare parte străzi pietruite), 3 pasaje rutiere şi 7 hectare de teren agricol.

 

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al comunei Drăguşani a raportat că ploile abundente au avariat aproximativ 4 kilometri de drum comunal şi sătesc, dar şi peste 100 de hectare de păşune.

 

Precipitaţiile din perioada 30 iunie – 1 iulie au provocat pagube şi pe raza comunei Mogoşeşti. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă din această comună a raportat 10 case avariate, 9 anexe gospodăreşti, 60 de poduri şi podeţe (în special podeţe), 27 fântâni colmatate. Scurgerile de pe versanţi au afectat şi aproape 20 km de drum sătesc şi 4 km de drum judeţean, dar şi 8 hectare de teren arabil şi 25 hectare păşune.

 

Pe raza comunei Dolheşti precipitaţiile au afectat 1 km de drum comunal şi 4,44 km de drum sătesc.

 

„Toate datele prezentate au fost trimise de la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor verifica fiecare situaţie raportată de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi vor stabili în ce proporţie au fost avariate obiectivele”, a declarat Felix Guzgă, purtător de cuvânt al Prefecturii Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCe părere aveţi? Sunt rusoaicele cele mai frumoase femei? Miss Minsk 2013 GALERIE FOTO
Articolul următorA FOST SAU NU ARESTAT PREŞEDINTELE? Situaţie critică în Egipt
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments