Dă-o-ncolo …

0
1571

Am citit recent o declarație a junelui edil de la noi, care nu numai că m-a dat pe spate, dar am recitit-o și m-am ciupit să simt că sunt contemporan cu cei din jur. Trista dispariție a doamnei Doina Cornea (fie-i somnul lin) l-a făcut pe antepomenitul să declare că va continua lupta contra comunismului, începută de doamna, ca un demn urmaș. Ei, poftim! Dar sunt niște probleme.

Una ar fi că a câștigat fotoliul de primar cu sprijinul total al partidului, partid care, de la originile sale feseniste pânâ la dispariția distinsei doamne Cornea n-a înghițit-o sub nici o formă, pentru că i-a făcut neocomuniști. Mai mult, același partid a avut grijă ca doamna Cornea să nu mai fie atât de vizibilă, astfel încât în public s-au auzit rumori de genul „Cum adică a murit? Păi, nu era deja?“, ceea ce evidențiază succesul demersului. Prin urmare, între partid și Doina Cornea n-a fost nici un fel de conexiune încărcată de afecțiune și pentru simplul motiv că domnia sa avea convingeri diametral opuse.

Alta ar fi că, imediat după îndepărtarea din funcțiile de partid, primarul Chirica a declarat că rămâne social democrat în convingere și ne-a dat de înțeles că ar fi un reformator al acestei doctrine prin pozițiile și acțiune, împreună cu un nucleu de social democrați adevărați, bine ancorați în doctrină și nicidecum în interesele de grup. Partea mai tristă este că n-a probat aceste ziceri, evoluțiile ulterioare în secvențe larg relatate de presă dovedind cu prisosință o îndepărtare de doctrina invocată și o asiduă goană după imagine, pe persoană fizică, în speranța coagulării unui capital electoral, ce-i drept, de pe facebook.

Așadar și prin urmare, cum poate fi domnul Chirica un urmaș al Doinei Cornea? Că pe timpul cât a fost contemporan cu doamna a funcționat bine mersi în partid și a dus stindardul sus, fără nici un semn de luptă sau măcar intenție. După aceea, chiar și când a făcut criticile ce i-au adus ejectarea din funcții, a avut grijă să nu se lege de partid ci doar de unii din el, prin urmare a aparținut și aparține acestuia. Ce treabă are cu Doina Cornea?

Lăsând deoparte preocupările la chestiunea asta, să admitem încă o piesă la colecția muzeului demagogiei și un semn al prezenței domnului profesor Simirad, în calitate de consilier, cândva de aceeași parte a baricadei cu doamna Cornea de la Cluj, actualmente … incert.

Văru

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments