Cascadorii Rasului. Directorul de la Mediu a intrat in concediu imediat dupa numire

0
1705

Sustinut de ALDE, fostul primar de la Targu Frumos, Gheorghe Tataru, a fost numit director al Agentiei de Protectie a Mediului Iasi pe data de 3 mai a.c @ Cateva zile mai tarziu, a intrat in concediu si asta in conditiile in care Agentia trebuia sa urgenteze eliberarea avizelor pentru Spitalul Regional de Urgenta @ Cat a fost primar la Targu Frumos, Tataru a fost amendat in mai multe randuri de Garda de Mediu

Este clar! Va conduce Agentia de Protectie a Mediului exact cum a condus si orasul Targu Frumos, adica nu va face nimic si va fi platit regeste din banii statului. La numai cateva zile dupa ce a fost numit, in mod abuziv, cu sprijinul ALDE, pe functia de director la Agentia de Protectie a Mediului, Gheorghe Tataru, fostul primar de la Targu Frumos a intrat in concediu. Mai exact, Gheorghe Tataru a fost numit prin delegare pe functia de director al APM Iasi pe data de 3 mai, iar pe 11 mai a anuntat ca pleaca in concediu, cerere care, culmea i-a si fost aprobata de sefii sai de la Bucuresti, de la Agentia Nationala de Protectie a Mediului. Tinand cont ca intre 3 si 11 mai a mai fost si un week-end, ne putem da seama ca Tataru a lucrat doar cateva zile dupa care a „tulit-o” in Canada, acolo unde s-au stabilit copiii sai. Potrivit unor surse, Tataru va sta in concediu doua saptamani. Atitudinea lui Tataru este revoltatoare in conditiile in care acesta a fost numit in functie prin inlaturarea abuziva, pentru cel putin o perioada a lui Bogdan Davideanu, cel care a ocupat in ultimii ani functia de director al APM Iasi dupa ce a sustinut un concurs organizat de Ministerul Mediului. Pentru a-i face loc lui Tataru, Agentia Nationala de Protectie a Mediului l-a detasat pe Davideanu la sefia APM Craiova. Aceasta detasare va expira insa in luna septembrie si, conform Legii, nu poate fi prelungita fara acordul lui Davideanu. Prin urmare, sperantele lui Tataru de a ocupa definitiv acest post sunt naruite de prevederile legale.

A plecat cand trebuia sa ramana

Atitudinea lui Tataru se inscrie  in linia trasata in administratie de actuala guvernare PSL-ALDE, adica politrucii numiti in functii publice trebuie sa munceasca cat mai putin pentru cetateni si sa incaseze cat mai multi bani de la stat. Tataru a plecat in concediu tocmai in perioada in care APM Iasi a fost solicitata sa urgenteze eliberarea avizelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta, dar si procedurile de legate de avizarea Planului Urbanistic General al municipiului Iasi. In cazul celor doua proiecte, avizele finale trebuie semnate de directorul APM Iasi.

„Expert” in incalcarea legislatiei de mediu

Numirea lui Tataru la sefia APM Iasi este cu atat mai revoltatoare cu cat acesta nu are calificarile necesare si mai mult decat atat in perioada in care a ocupat functia de primar al orasului Targu Frumos, acesta a dovedit mai degraba ca nu-i pasa de protectia mediului. Astfel, in perioada 2011-2012, Primaria orasului Targu Frumos a fost amendata de Garda de Mediu de cel putin 3 ori. In data de 26.11.2011, Primaria Targu Frumos a fost amendata de Garda de Mediu cu 2.000 lei, pe 6.02.201 a fost sanctionata cu 500 lei iar pe 8.02.2012 a fost sanctionata cu 2.000 lei. Mai mult decat atat in data de 8.12.2010, Primaria Targu Frumos a primit o subventie de 200.000 lei pentru implementarea unor programe de mediu si nimeni nu stie pe ce s-au cheltuit banii. Jurnalistii 7 Est au solicitat un punct de vedere de la Ministerul Mediului dar institutia nu a raspuns.

A inaugurat un semafor cu fanfara

Gheorghe Tataru a fost cel mai slab primar pe care l-a avut orasul Targu Frumos, cel putin in perioada post-decembrista. In timpul celor trei mandate ale sale, nu s-a realizat nici un proiect important de infrastructura, nu s-a asfaltat nici o strada si nu s-a construit vreo scoala noua. In schimb, Tataru s-a facut cunoscut la nivel national prin faptul ca a inaugurat cu fanfara un semafor. Este vorba despre semaforul montat la intersectia dintre drumul national care traverseaza orasul Targu Frumos si strada care trece pe langa piata din oras si duce spre mahalaua lipovenilor.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments