Teparul dezvoltatorilor imobiliari a dat de belea! Inselaciune, munca la negru si amenintari cu interlopi

0
3176

Un constructor care a colaborat cu dezvoltatorii imobiliari din Iasi este anchetat pentru inselaciune, la aceasta acuzatie adaugandu-se declaratii ale angajatilor care ar fi muncit la negru si care au fost amenintati @ Pentru ridicarea unui bloc, constructorul a incasat bani, dupa care s-a facut nevazut 

A lucrat pentru multi dintre dezvoltatorii imobiliari din Iasi, iar cu multi dintre acestia a intrat in conflict. Constantin Gavril, zis „Bradut”, a facut bani cu o echipa de muncitori, care au efectuat lucrari la blocurile din Iasi, dar peste tot a lasat nemultumiri si scandaluri in urma. Ultima isprava a lui „Bradut” a pus insa capac si s-a lasat cu dosar penal. Victima lui Gavril este un dezvoltator imobiliar cunoscut in Iasi, Lucian Caras, care a ridicat un bloc in Tatarasi si care construieste un ansamblu rezidential in zona Moara de Vant. Pentru ca „Bradut” l-ar fi usurat de aproximativ 140.000 de euro, Caras a depus plangere penala impotriva constructorului pe care-l acuza de inselaciune. De la momentul depunerii plangerii de catre Caras, dosarul a devenit din ce in ce mai gros, deoarece si alti oameni de afaceri care s-au considerat trasi in piept de catre Constantin „Bradut” Gavril ar fi denuntat fapte ale acestuia. In plus, fosti angajati ai constructorului au recalamat ca au muncit fara contract de munca, ca nu au fost platiti si ca, atunci cand si-au revendicat drepturile, au fost ameninatati de catre Gavril.

Lucian Caras: „Nu-i treaba presei cu cine fac eu afaceri”

Dosarul deschis ca urmare a plangerii dezvoltatorului Lucian Caras este instrumentat de catre politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Omul de afaceri a refuzat insa sa recunoasca ca ar fi depus vreo plangere impotriva lui Gavril.

„Nu-i treaba presei cu cine fac eu afaceri. Chiar nu am ce sa comentez”, a declarat telefonic Lucian Caras.

Surse judiciare spun insa ca tavalugul plangerilor penale are in spate o poveste veche de doi ani, cand Caras ar fi semnat cu Gavril un contract pentru ridicarea complexului imobiliar Mon Jardin din Moara de Vant. In prezent, proiectul imobiliar este aproape gata, dar dupa finalizarea primului bloc au inceput sa apara problemele. Gavril l-ar fi convins pe Caras sa plateasca in avans lucrari si materiale de constrcutii, pentru ca ulterior sa-si ia talpasita, lasand in urma doar o fundatie si niste stalpi.

Caras s-a repliat si a angajat un alt constructor, firma Hageman Building Company, patronata de Robert Rotaru, salvand astfel proiectul imobiliar.

Cu toate acestea, in urma a ramas o teapa estimata la 140.000 de euro, fapta anchetata in prezent de oamenii legii.

Amenintari cu interlopi si munca la negru

Aceleasi surse judiciare au afirmat pentru 7Est ca la dosar au fost depuse si alte documente si marturii, fapt pentru care ar putea fi extinse cercetarile. Mai precis, fosti angajati au recalamt ca au lucrat fara nici un fel de contract pe santier, pentru o firma deschisa pe numele fiului lui „Bradut”, Ionut Gavril. Mai mult, atunci cand s-au plans ca nu si-au primit banii, acestia ar fi fost amenintati de catre patronul „de facto”, Constantin Gavril, acesta aratand ca face parte din lumea interlopa.

Si alte firme de constructii care au colaborat cu Gavril, precum Adrinicom SRL sau Pekavia SRL,  s-au plans ca au fost tepuite de catre acesta, in cazul acestora prejudiciul fiind insa la nivelul zecilor de mii de lei.

Constantin Gavril nu a raspuns la telefon pentru a-si exprima punctul de vedere.

Pe de alta parte, firma controlata de Gavril a deschis un proces impotriva dezvoltatorului pentru neplata a doua facturi. Insa, acestea nu sunt insotite de situatii de lucrari si alte documente justificative.

Bianca CRISTEA

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments