Da, numele e complicat, dar și berea e destul de complexă. E o “scotch ale” învechită în butoaie de whisky.
În pahar e brună cu un guler decent de spumă crem.
Miroase a stafide cu drojdie și puțin alcool. Se simte și un iz de butoi de vin plăcut.
Gust dulceag cu multe condimente, malț caramelizat, gem de cireșe, sirop de zahăr ars, puțin whisky, o urmă vagă de amăreală pe final plus ceva note florale și un strop de vanilie.
Cam multe de procesat, dar dacă nu te grăbești, e o bere foarte agreabilă. Mi-aș fi dorit, totuși, să fie mai corpolentă.
Pe măsură ce se încălzește începe să semene cu un vin licoros. Merge când e frig afară, o găsiți la beeracademy.ro
Despre Brasserie de Silly
În secolul trecut, marile ferme din Hainaut fabricau orzul și hameiul necesar pentru fabricile de bere. Silly este un sat situat în triunghiul Ath, Enghien, Soignies, care este traversat de râul Sylle; fabrica de bere a fost fondata în 1850 și este condusă de a V-a generație.
Din 1947, Brasserie Silly are ca activitate principală producția de beri de fermentare înaltă. Câțiva ani mai tirziu, în 1950, beraria își crează deja o rețea de baruri și începe producția pentru berea de fermentație joasă (bere Pils).
1975 este anul în care Brasserie de Silly reușește să cumpere Tennstedt Decroes și astfel își adaugă portofoliului produsele mărcii Double Enghien: produse lager și brown ale.
1990 a fost anul în care a fost creată propria bere de culoare albă, Blanche Tijte care, împreună cu Saisson de Silly, Double Enghien și Divine, contribuie la creșterea și dezvoltarea acestei fabrici independente.
Dar nu s-a oprit totul aici! Eforturile susținute și inspirația celor implicați s-au concretizat în realizarea unei beri speciale, o bere albă cu aromă de grephfruit roz denumita Pink Killer, o reală promisiune pentru viitor. Despre care vom vorbi în numărul următor.