Îl puteți soluționa prin mediere
Anunț important
Facem un anunț important pentru toate persoanele care au un caz de malpraxis medical și doresc să îl soluționeze rapid, confidențial, economic.
Pentru cei interesați, Colegiul Pacienților din România și Consiliul de Mediere pun la dispoziția cetățenilor un serviciu de suport în caz de malpraxis, adică pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale prin intermediul procedurii de mediere.
Care este procedura?
Pacientul face o sesizare(prin intermediul unui formular pe care îl găsiți aici: https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/)către Colegiul Pacienților. Sesizarea este analizată de specialiștii din cadrul Colegiului și, în cazul în care se consideră dosar de malpraxis, sesizarea este direcționată, prin intermediul Consiliului de Mediere, către Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul dumneavoastră.
În cazul persoanelor din județul Iași, sesizarea este direcționată către Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul Iași (CPMJ Iași).
Un reprezentant al CPMJ Iași vă va contacta în maxim 7 zile lucrătoare din momentul transmiterii formularului, în vederea demarării procedurii de mediere.
Cu acest prilej, mediatorul vă informează despre procedura de urmat pentru soluționarea sesizării dumneavoastră prin mediere.
În linii mari, procedura de mediere cuprinde următoarele etape:
invitarea tuturor părților la mediere;
informarea părților cu privire la avantajele procedurii de mediere în soluționarea disputei sesizate, cât și cu privire la drepturile părților în procedură;
parcurgerea ședinței de mediere cu toate părțile implicate și redactarea acordului de mediere ca urmare a înțelegerii convenite de către părți.
Onorariile sunt stabilite de comun acord de dumneavoastră împreună cu mediatorul care vă contactează, în funcție de complexitatea cauzei.
Cine sunt reprezentanții mediatorilor în județul Iași?
În teritoriu, Consiliul de Mediere este reprezentat de Corpurile Profesionale ale Mediatorilor din județele României. Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din Judeţ (C.P.M.J.) este constituit din toţi mediatorii care au sediul profesional principal înregistrat în judeţul respectiv. Organele de conducere ale C.P.M.J. sunt preşedinteleşi doi vicepreședinți, care îşi desfășoară activitatea în baza unui contract de mandat încheiat cu Consiliul de Mediere.
În județul Iași, președinte este mediator Radu TĂRNICERIU iar vicepreședinți sunt mediator Maria PĂDURARU și mediator Liliana ȘTEFAN.
Medierea în caz de malpraxis
În domeniul răspunderii profesionale, se pot soluţiona prin mediere conflictele în care se angajează răspunderea profesională a celui care a prestat serviciul – cazurile de malpraxis.
Malpraxisul medical este definit de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ca fiind eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare sau farmaceutice.
Avantajele soluţionării cazurilor de malpraxis prin mediere:
timpul foarte scurt de rezolvare (prin mediere se ajunge, de regulă, la o soluție în doar cateva ore);
confidenţialitatea acestui proces (element important atât pentru pacienţi dar mai ales pentru medici);
evitarea răspunderii penale, a răspunderii disciplinare cât şi a răspunderii administrative (pentru medic);
costuri reduse.
Sau contactați DIRECT un mediator
O altă opțiune pe care o aveți în soluționarea cazului de malpraxis medical este să contactați în mod direct un mediator preferat de pe Tabloul Mediatorilor Autorizați. Nu vă costă nimic, informarea este GRATUITĂ.
Maria PĂDURARU
Vicepreședinte Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul Iași