Ingrediente:
Apă: 4 litri, burtă de vacă: un kilogram, picior de viţel: o bucată mică de os pentru gust, ciocănele de porc: două mici pentru gust, morcovi: trei rași pentru culoare, oţet: 4-5 linguri, gălbenușuri de ou: trei fără albuș, gogoșar in oţet: două felii, ceapă: una tăiată, foi de dafin: două pentru savoare, boabe de piper: 8-10 boabe întregi, sare: după gust.
Mod de preparare
Spălăm burta în mai multe ape și o curăţăm cu sare dacă nu o cumpărăm direct preparată, până se face albă.
Se ia o cratiţă în care punem apa, burta, piciorul de vită și ciocănelele de porc, sare, morcovii rași pe o răzătoare cu ochi foarte mic. Morcovul dă culoarea galbenă la ciorba de burtă.
Punem o ceapă taiată, foi de dafin, boabe de piper și lăsăm la fiert, după care scoatem burta și o tăiem feliuţe gen tăiţei. Alegem carnea de pe piciorul de vită și de pe ciocănelele de porc și le tăiem bucăţele după care le adăugam înapoi la fiert și mai lăsăm 15 minute să dea in clocote.
Batem gălbenușurile de ouă cu smântână și dregem ciorbiţa după ce se răcește puţin să nu se brânzească, adăugam gogoșar din oţet tăiat feliuţe, adăugăm oţet și sare după gust.
Se servește cu ardei iute și pâinică, cine vrea și cu mujdei de usturoi cu oţet sau iaurt.
Poftă bună !