Ingrediente
10 kilograme de fleică de porc
10 căpățâni de usturoi (de țară)
sare după gust
2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat
4 linguri cu boia dulce sau iute
2 linguri cu cimbru uscat (opțional)
1/2 litru apă călduță
mațe subțiri de porc
Mod de preparare
Dificultate: dificila · Timp preparare: 1 oră
Fleica de porc se dă prin mașina de tocat, după care se amestecă cu condimentele și cu usturoiul pisat.
Poți să dizolvi sarea în apa călduță pentru a obține o saramură pe care să o adaugi treptat peste carne, în timp ce o frămânți.
Secretul pentru a obține cei mai fragezi cârnați de casă constă în frământarea cărnii cât mai mult timp ca să se omogenizeze și să se pătrundă toate aromele. Framântă carnea măcat o jumătate de oră.
Cu ajutorul pâlniei pentru cârnați montată la mașina de tocat carne se umplu mațele cu amestecul obținut.
Cârnații se lasă la uscat afară, peste noapte, după care se afumă trei zile.