Anvelope de iarna 2018: Care sunt cele mai bune anvelope cu dimensiunea 195/65 R15?

1
1608

Desi vremea afara este inca superba, zapada bate la usa, asa ca se apropie zilele in care toata lumea va incepe goana dupa cauciucuri de iarna. Profilele tocite ale cauciucurilor, cauciucul imbatranit care are o varsta mai mare de 5 ani, inrautatesc considerabil aderenta in caz de imtemperii de iarna.

In schimb, pneurile noi din productia recenta ajuta de cele mai multe ori prin distante de franare mai mici si rezerve maxime de siguranta. E recomandat ca deja sa incepeti achizitionarea inainte de inceperea sezonului de iarna, pentru a evita haosul provocat de prima ninsoare. La acest moment preturile sunt inca acceptabile.

Dar ce anvelope sa cumperi? Specialistii de la Auto Bild au cumparat si apoi au testat pe zapada, ploaie si pista uscata, 50 de marci de anvelope dimensiunea 195/65 R15. Dupa aceste teste, ei recomanda patru marci echilibrate pentru iarna.

Tractiune: pneurile specializate de iarna de la Nokian si Goodyear infing pur si simplu ghearele in zapada. Dar nici candidatele de mai jos nu dezamagesc pe cineva la plecarea de pe loc.

Franare: in caz de urgenta,primele se opresc, superaderentele de la Goodyear si Kleber. In schimb, candidatele de la Yokohama si Bridgestone franeaza la nivelul anvelopelor allseason.

Specialistii de iarna de la Continental si Pirelli conving printr-o buna ghidare laterala si comportament de directionare precis. In schimb, Firestone Winterhawk 3 ofera putina siguranta. Pe suprafete alunecoase, multe anvelope de iarna sunt superioare, cele mai bune din acest punct de vedere vin de la Bridgestone si Continental.

Ca si comparatie pret/durabilitate scumpul Michelin se afla in frunte la rentabilitate datorita durabilitatii superioare. De asemenea si Hankook convinge la testul pret/durabilitate. Cea mai buna anvelopa la economisirea combustibilului se numeste Nokian WR D4. Michelin la acest capitol se pozitioneaza la polul opus, prin valori neasteptat de mari. Rezultate finale pentru anvelope de iarna 2018:

  1. Dunlop Wintersport 5, anvelopa premium ireprosabila cu o rentabilitate foarte buna cu calitati stabile de manevrabilitate in toate conditiile meteo.
  2. Continental WinterContact TS 860 cu caracteristici bune pentru iarna si precizie mare de manevrabilitate pe zapada.
  3. Kleber Krisalp HP3, cu cele mai bune calitati de rulare pe zapada batatorita si distanta de franare scurta si raport pret/durabilitate favorabil.
  4. Fulda Kristall Control HP2, pneu specializat de iarna cu potential echilibrat de performanta.
  5. Hankook Winter i’cept RS2, anvelopa premium cu manevrabilitate exceptionala.
  6. Goodyear Ultragrip 9, calitati de rulare de top si durabilitate mare.
  7. Debica Frigo HP2, anvelopa de iarna convenabila
  8. Falken Eurowinter HS01,pret convenabil, sigura din punct de vedere al manevrabilitatii pe zapada.
  9. Nokian WR D4, considerat regele iernii
  10. Michelin Alpin 5, profil de iarna cu durabilitate extrem de mare.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA lăsat Germania pentru Iaşi
Articolul următorFata de la Gîrbești gândeste IT-ul în versuri
Abonează-te
Anunță-mă
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments