Ingrediente
– 5 kg carne de vită
– 1 kg de slănină
– 3 linguri de sare
– 6 frunze de dafin
– 10 boabe de piper
– sare (pentru tavă)
Mod de preparare
1. Sterilizați borcanele și capacele.
2. Tăiați bucăți mari carnea și slănina. Potriviți cu sare și amestecați-le. Dacă folosiți grăsime, atunci topiți-o.
3. La fundul borcanului aranjați frunza de dafin și boabele de piper.
4. Umpleți borcanele cu carne, alternând straturile de carne cu cele de slănină. Dacă optați pentru grăsime, atunci umpleți borcanele cu carne și turnați grăsimea topită.
5. Presărați o tavă de copt cu sare și aranjați pe aceasta borcanele.
6. Dați tava cu borcanele umplute la cuptor. Porniți cuptorul și setați-l la temperatura de 200°C. Carnea se va prepara timp de 3 ore.
7. Scoateți tava din cuptor și închideți borcanele cu capace.