În perioada 22-27 octombrie 2018 doamna profesor învătământ primar Dorina Marin de la Colegiul National de Artă”Octav Băncilă” Iași a participat, alături de alți 9 profesori din învătământul preuniversitar și universitar din Austria, Marea Britanie, Olanda, Cehia, Bulgaria, Armenia, Ungaria, Germania și România, la o conferintă internațională și la o vizită culturală în Seul, Coreea de Sud.
Evenimentele menționate sunt organizate anual de EUROGEO – European Association of Geographers, în colaborare cu Northeast Asian History Foundation, în cadrul proiectului Geography teacher education: South Korea 2018 și au ca scop promovarea prin schimb de bune practici, în domeniul educațional, a valorilor culturale și istorice naționale la nivel international. În același timp există un alt program similar care se derulează de 10 ani pentru profesorii din SUA.
Prin intermediul acestui program profesorii participanti au avut ocazia să descopere un teritoriu mirific, în care traditiile se îmbină armonios cu descoperirile tehnologice, iar educația, bunul simt, seriozitatea, respectul, întrajutorarea sunt valori naționale.
Pe parcursul celor 5 zile de program s-au desfășurat vizite de documentare în mai multe locatii: Zona Demilitarizată, o fabrică Hunday, Muzeul Dokdo, Muzeul hărtilor, Muzeul războiului, Institutul Național de Informații Geografice, Palatele: Changgyeonggung, Jongmyo Shrine și Gyeongbok, străzile Insa-dong și Myeong dong și la Liceul Myungduk.
În cadrul lectiei deschise la geografie profesorii participanti au observat modul în care tehnologia modernă este combinată cu activitățile de grup și frontale, folosirea de q-coduri, quizz-uri, puzzle-uri, desenarea hărților pe baza altor elemente caracteristice (tradiții, animale, plante), totul pentru pentru a învața într-un mod creativ și inovativ.
Proiectul initiat de EUROGEO oferă tuturor profesorilor șansa de a cunoaște cultura și civilizația asiatică, o oportunitate deosebită de dezvoltare personală, dar și o adevărată lecție de viată pentru societatea modernă.