1. Să nu discuți despre contracepție sau despre importanța controlului pentru boli sexuale transmisibile
Dacă ai un nou partener, aceste lucruri sunt cu atât mai importante, dar dacă intenționezi să previi o sarcină, este la fel de necesar să vorbești cu el despre acest subiect. Dacă nu urmezi un tratament cu pastile contraceptive sau nu v-ați protejat în timpul actului sexual, trebuie să discutați ce urmează să faceți în această privință. Aceste conversații în care stabiliți de comun acord ce metode sunt favorabile pentru amândoi, nu numai că vor fi benefice din punct de vedere al sănătății fizice, dar vă vor apropia mai mult.
2. Să nu faci duș după actul sexual
Anumiți lubrifianți și bacterii de pe mâini și din aer cresc riscul apariției infecțiilor, așa că este foarte important să faci duș după actul sexual, pentru a te asigura că nu te expui posibilității contractării unor infecții. Optează pentru săpunuri fără parfum sau șervețele intime speciale, dacă nu ai posibilitatea să faci un duș imediat.
3. Să nu mergi la toaletă după actul sexual
Mersul la toaletă după sex este foarte important, deoarece previne infecțiile tractului urinar. În timpul actului sexual, bacteriile pot ajunge în uretră, iar pentru a le elimina din organism, este esențial să mergi la toaletă cât de repede poți.
4. Să ignori durerea sau umflăturile după actul sexual
Durerea după actul sexual nu este normală, deci ar fi bine să nu o ignori. Sunt multe motive pentru care durerile sau umflăturile pot apărea după sex, așa că asigură-te că mergi la un control. Mai mult decât atât, poți rezolva niște probleme pe care nici nu știai că le ai. Acest lucru se aplică și în cazul sângerărilor sau altor stări de disconfort care pot apărea după actul sexual.
5. Să ignori scurgerile
Scurgerile după sex pot fi normale, dar acordă atenție texturii, mirosului și culorii. Dacă este închisă la culoare, are o textură anormală sau miroase ciudat, poate fi un semn care indică o infecție, iar dacă o lași netratată, poate cauza probleme serioase de sănătate în timp. Asigură-te că mergi la doctor și te lămurești în privința acestor lucruri.
6. Să nu-ți sterilizezi „jucăriile’
Pentru „jucăriile” din silicon, oțel inoxidabil sau sticlă, folosește un săpun fără parfum și un prosop umed. Dacă nu funcționează cu baterii sau nu sunt reîncărcabile, le poți lăsa în apă fierbinte timp de 10 minute. Mașina de spălat vase poate fi la fel de eficientă pentru a le steriliza în totalitate. Cele din plastic pot rămâne cu bacterii chiar și după ce au fost spălate cu apă și săpun, deci ai putea lua în considerare folosirea unui prezervativ, pentru orice eventualitate.
După ce le-ai sterilizat, păstrează-le într-un înveliș din mătase și ține-le departe de zonele în care se strâng bacteriile, de exemplu baia.