Macrou marinat cu condimente – un deliciu de zile mari! Merită încercat!
Vă prezentăm o rețetă de macrou marinat delicios. Acesta se prepară foarte simplu și este numai bun pentru a fi servit la masa de sărbătoare. Obțineți un aperitiv deosebit de delicios, aspectuos și apetisant. Macroul se marinează doar 24 de ore și este delicios de te lingi pe degete.
Ingrediente
-2 macrouri
-ceapă
-250 ml de apă
-6 cuișoare
-1 priză boabe de piper
-1/3 linguriță de ienibahar măcinat
-1 priză boabe de coriandru
-2 lingurițe de sare
-1/2 linguriță de zahăr
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-2 linguri oțet de mere
Mod de preparare
1. Curățați macroul și tăiați-l bucăți de mărime medie. Dacă macroul este congelat, lăsați-l să se decongeleze complet la temperatura camerei.
2. Fierbeți apa. Adăugați sarea, zahărul, cuișoarele, boabele de piper, ienibaharul, coriandrul și uleiul.
3. Fierbeți la foc mic timp de 1 minut.
4. Turnați oțetul și amestecați. Lăsați marinada să se răcească.
5. Tăiați ceapa jumătăți de rondele.
6. Aranjați peștele și ceapa într-un bol mai adânc.
7. Turnați în bol marinada. Lăsați să se marineze timp de 24 de ore.