Vă prezentăm o rețetă de țelină prăjită. Este un fel de mâncare cald perfect pentru toți amatorii de cartofi prăjiți, care își doresc o gustare la fel de sățioasă dar cu un conținut scăzut de calorii. Țelina este un produs foarte benefic pentru sănătate. Pe lângă conținutul ridicat de vitamine și minerale, țelina este bogată și în fibre, îmbunătățește digestia și ajută la curățarea organismului.
Ingrediente
– 400 g rădăcină de țelină
– 3 linguri de ulei vegetal
– 0.5 linguriță suc de lămâie
– sare
– condimente
– verdeață pentru decor
Mod de preparare
1. Spălați și curățați rădăcina de țelină. Curățați țelina într-un tempou cât mai rapid, de altfel mâinile vor căpăta o nuanță maro.
2. Tăiați țelina bucăți de mărime medie. O puteți tăia la fel precum cartofii, când urmează să-i prăjiți. Puneți țelina într-un bol și turnați sucul de lămâie. Lăsați țelina la temperatura camerei pentru 7-10 minute.
3. Prăjiți țelina într-o tigaie cu ulei încins.
4. Prăjiți țelina până se rumenește, la foc puțin mai mare decât cel moderat. Spre sfârșitul prăjirii potriviți cu sare și piper negru măcinat. La dorință, adăugați condimentele preferate. Periodic amestecați. Țelina se prăjește mai repede decât cartofii, de aceea aveți grijă să nu se ardă.
5. Serviți țelina prăjită cu carne, legume proaspete sau marinate.