Varză călită cu fasole

0
557
Varză călită cu fasole

V-am pregătit o reteță gustoasă, sănătoasă și ieftină în această perioadă a Postului. O rețetă pe cât de gustoasă pe atât de ușor de făcut. În doar 15 minute puteți pregăti toate ingredientele și în mai puțin de o oră rețeta varză călită cu fasole este gata. Gospodinele recomandă în această perioadă atât fasolele, cât și varza murată, ambele se combină foarte bine.

Dacă doriți să gătiți și mai rapid puteți folosi fasole fiartă din conservă, însă bucătăresele vă recomandă să pregătiți fasole de casă.

Ingrediente

Pentru varza călită cu fasole vă trebuie fasole fiartă 300 de grame, un kilogram de varză, o ceapă albă, pastă de roșii, boia de ardei roșu iute, ulei, sare, piper.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să pregătiți 300 de grame de fasole, care trebuie să fie fiartă. După care se scurge foarte bine de zeamă. În timp ce se lasă la scurs fasolea se pregătește varza. Într-o tigaie se pune uleiul care trebuie lăsat să se încălzească bine și se adaugă ceapa tăiată julien. Imediat cum ceapa începe să se rumenească se adaugă după gust, câteva lingurițe de pastă de roșii. Se amestecă și se mai lasă la călit cinci minute și se adaugă o varză care trebuie tocată mărunt. Începeți să amestecați bine varza cu ceapa și pasta de roșii din tigaie. Totul se lasă la foc mediu aproximativ zece minte, iar tigaia se acoperă cu un capac. După care se adaugă fasolea peste varză. Totul trebuie amestecat foarte bine până se va inmuia varza. Se acoperă cu capac și sotați aproximativ 15 minute, la foc mai mic. Între timp mai verificați compoziția și amestecați în ea de câteva ori. În cazul în care vi se pare mai seacă, puteți completa cu apă. Însă, atenție la varză, aceasta lasă suficientă apă. La sfârșit se adaugă mirodeniile după gust. Se pune sare, piper și boia de ardei dulce. Totul se mai lasă pe foc aproximativ cinci minute. Această mâncare se servește fierbinte sau caldă pentru a fi cât mai gustoasă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments