10 curiozități despre Egiptul Antic, fascinantul tărâm al misterelor

0
476

Egiptul Antic este un tărâm îndepărtat din trecutul umanității, care nu încetează să ne surprindă. A fost casa unei civilizații antice din Africa de Nord, concentrate de-a lungul cursului inferior al râului Nil, în ceea ce este acum statul modern al Egiptului. Așadar, iată zece curiozități despre Egiptul Antic, aspecte pe care probabil că nu le știai și care dezvăluie multe adevăruri despre profunzimea culturii acestui popor.

1. Curiozități despre Egiptul Antic – Le folosim și azi invențiile

Știai că multe dintre obiectele de uz casnic pe care le folosim azi au fost inventate sau perfecționate semnificativ de vechii egipteni? Printre acestea se numără cheia și lacătul, pieptenii, foarfecele, perucile, machiajul, deodorantul, periuța de dinți și chiar și pasta de dinți. Curios, nu-i așa?

2. Curiozități despre Egiptul Antic – Mumificarea naturală

Curiozități despre Egiptul Antic

Egiptenii obișnuiți nu își permiteau procesul scump al mumificării, în care echipe întregi de oameni special pregătiți se îngrijeau de conservarea corpului defunctului, într-un proces care se întindea uneori pe 50-60 de zile.

Dar, deoarece mumia era deosebit de importantă, de multe ori oamenii de rând erau îngropați în cariere deschise, unde căldura și condițiile uscate ale deșertului le mumificau trupurile în mod natural.

 

3. Marea Piramidă e formată din milioane de blocuri

Marea Piramidă din Gizeh, singura minune antică pe care o mai putem admira în prezent, este alcătuită din 2.300.000 de blocuri individuale de piatră, fiecare cu o greutate de aproximativ 2.5 tone.

Mai multe pe incredibila.ro

0 0 votes
Article Rating


SURSĂincredibila.ro
Articolul precedentOpinie dură semnată de Cristian Tudor Popescu, virală pe Facebook: „Dragnea nu mai vrea vrea să castige iar alegerile, Dragnea vrea sa desființeze alegerile democratice”
Articolul următorPrima sedinta a Consiliului Local al Municipiului Iasi, din 2019, are loc astazi si este o sedinta extraordinara
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments