Ador pastele pentru ca sunt rapide si usor de facut,pot fi facute in multiple combinatii, asa ca ori de cate ori am ocazia si mai ales atunci cand sunt in criza de timp le pregatesc. Astazi a fost randul celebrelor paste carbonara si am ales varianta cu smantana ca sa poata fi mai pe gustul nostru. Combinatia dintre baconul usor afumat, smantana, galbenus si parimigiano regiano s-a dovedit a fi una excelenta si portiile generoase au disparut rapid din farfurii!
Ingrediente:
250 gr spaghete
100 gr bacon
200 gr smantana
50 gr parmezan ras
2 galbenusuri
1 lingura unt
Mod de preparare:
Incingem untul intr-un vas apoi punem bacon-ul pe care il vom lasa sa se rumeneasca atat cat sa devina usor crocant.
Intr-un castron punem smantana, galbenusurile, si parmezanul ras fin. Eu am folosit parmegiano regiano si a fost suficient de sarat incat nu a mai fost nevoie sa adaug sare. Dupa caz au dupa gust puteti adauga sare si piper.
Amestecam smantana cu galbenusurile si parmezanul pana la omogenizare si adaugam sosul obtinut peste bacon. Dam in unul-doua clocote apoi il lasam deoparte.
Cat preparam sosul punem la fiert si pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le scurgem, le punem in sosul fierbinte si amestecam.
Se servesc fierbinti, daca doriti mai puteti adauga deasupra parmezan ras.