Bodea nu-i bun de primar nici pe Facebook

Marius Bodea, “primarul” de pe Facebook s-a apucat de deszăpezit stațiile de autobuz. Cum singura variantă de a fi ascultat și necontrazis a rămas mediul online, deputatul Marius Bodea a încercat să le atragă atenția cetățenilor orașului deszăpezind o stație de autobuz. Postarea de pe Facebook i-a atras atât simpatizanți, cât și oameni care l-au criticat aspru. Cu sute de distribuiri, postarea liberalului Marius Bodea a atras mii de like-uri şi sute de comentarii pro și contra. O postare prin care Marius Bodea îl ironizează pe primarul municipiul Iași, Mihai Chirica.

0
1173
Marius Bodea

Activitatea cea mai intensă a deputatului liberal Marius Bodea s-a mutat pe Facebook. De această dată a postat un filmuleț prin care vrea să arate cetățenilor orașului că este un bun gospdar și a trecut la lopată. Postarea a primit titlul de “Astăzi am îmbinat utilul cu lopata și am deszăpezit stația de autobuz din Frumoasa (strada Libertății). Fapte și vorbe!”, a scris Bodea pe pagina sa de Facebook.

Îmbrăcat într-o ținută lejeră, de ieșit în oraș, cu haine de firmă, Marius Bodea și-a ales o stație de autobuz pentru a face o filmare “pe cinste”. S-a așezat în fața camerei și a început să explice celor din spaţiul virtual cum ar trebui făcută deszăpezirea în secolul XXI. “Bine v-am regăsit. Probabil că vă gândiți că ne aflăm la capătul lumii, la cum arată peisajul din spatele meu. Nu! Ne aflăm în municipiul Iași şi mai mult decât atât ne aflăm într-o stație de transport public în comun. Este vorba de stația Frumoasa. Ne aflăm pe strada Libertății. În stânga mea este Mănăstirea Fruoasa și după cum puteți vedea este și pasajul care face legătura cu toată zona Frumoasa. Această stație fiind folosită de toți locuitorii din zonă. Evident această stație fiind folosită de toți din acea zonă, evident și cei de aici. Imaginați-vă că acești oameni vin să ia un mijloc de transport public în comun și găsesc în spate un peisaj feeric, evident. Bun! Acum vom merge la Centrul de Cartier Nicolina să luăm una din lopețile puse la dispoziție de către administrația publică locală și să ne întoarcem noi să facem treaba primăriei. Pentru că suntem la patru zile de la momentul de la care s-au încheiat ninsorile în Iași, ce-i drept au fost ninsori serioase, dar au mai fost în fiecare an aproape, și la patru zile de la acel moment uitați cum arată o stație de transport public în comun și ce trebuie să suporte oamenii”, a explicat Bodea.

După ce se oprește din relatare, pe imaginile montate se poate vedea cum Marius Bodea merge până la Centrul de Cartier din Nicolina, de unde ia o lopată, asta deşi ar fi putut să meargă la Centrul de Cartier din Frumoasa, care era mai aproape. Dar probabil nu cunoaşte oraşul. Pe imaginile puse pe speed se poate vedea cum liberalul curăță de zăpadă stația de autobuz, socializând cu cei din jur. Jumătate de oră a durat deszăpezirea staţiei de autbuz la lopată.

“Asta a fost tot aici. Din păcate nu este singurul loc din Iași după cum bine știți și voi. Acum fac o invitație sinceră către șefii administrației publice, către primar, către viceprimari să pună la treabă instituțiile din subordine, să pună coompania de transport public să deszăpezească toate stațiile de transport public din oraș, Salubris să se ocupe de trotuare, Servicii Publice să se ocupe de deszăpezirea parcurilor și Citadin să curețe toate arterele care au mai rămas înzăpezite la acest moment. Știți, în condițiile în care aceste lucruri nu se vor întâmpla și baza este tot în oamenii plătitori de taxe și impozite care trebuie să facă munca în locul autorităților atunci se pune fireasca întrebare pentru ce să mai plătim taxe și impozite. Facem noi și nu mai plătim nimic”, spune Bodea pe înregistrarea video. Cum era de aşteptat, fostul candidat la primărie l-a ironizat pe actualul primar, Mihai Chirica. “Și la final un gând pozitiv, cred că putem să îi dăm o șansă domnului primar, să aibă un nou mandat, poate înțelege cum se conduce o primărie și să își ducă la îndeplinire visul de a începe un proiect mare pentru Iași. Evident că a fost o glumă, nu mai merită niciun mandat!”, spune Bodea. Ce nu înţelege Bodea este faptul că un oraş de mărimea Iaşului nu se administrează de pe Facebook. Angajaţii societăţilor din subordinea primăriei au lucrat câteva zile la deszăpezirea oraşului, nu jumătate de oră.

 

Își pierde susținătorii?

Crezând că va fi apreciat de prietenii de pe Facebook, Marius Bodea a atras comentarii atât pro, cât și contra. Postarea a fost distribuită de sute de ori pentru a obţine aproximativ trei mii de like-uri şi sute de comentarii. Iată câteva dintre ele:

 “Campanie electorală… nimic altceva! Doar interes.”

“Felicitări! Omul gospodar se cunoaște!”

“Trebuia să știe toată țara treaba asta? Dacă vrei să faci un bine, fă-l ca să te simți bine, nu să te vadă lumea.”

“Te plictisești rău de tot domnule Bodea. Ai rămas fără serviciu?”

“Tocmai și din acest motiv nu veți fi un bun primar, Iașul are nevoie de un bun gospodar și un om inteligent! Dacă urmați acceași linie trasată de Iohanis, Orban și cei care îi înconjoară, nu veți fi niciodată primarul orașului Iași! De mulți ani dorim ca orașul Iași să aibă un primar de care noi ca locuitori să fim mândri. Să faceți politica orașului, nu politica de la centru!”

“Primarul de care ar avea nevoie Iașul. Sper să vină și ziua aia!”

“Eu am votat cu dumneavoastră la alegeri dar parcă prea exageraţi! Eu cred că dumneavoastră sunteți în campanie electorală deja!“

“De ce te-ai oprit numai la o stație… păstrează-ți obiceiul cel bun și continuă…”

“Sper și ca primar tot așa să meragă treaba”

“Ce îți mai place shaorma… cu de toate!!!”

“Mi se pare exagerat. A fi gospodar nu e un merit este o necesitate. Cetățenii din zonă să vă urmeze exemplul. Era de muncă 15 minute. Nu am văzut pe nimeni să vă vină în ajutor. Dacă așteptăm să vină primăria să ne facă curat în fața porții nu vom evolua niciodată.”

“Vai, ai făcut o bortă în cer!”

“Ai făcut ceva ok până la un moment, dar la sfârșit, jur, ai dat cu bățul în baltă. Mă refer la faptul că domnul primar să aibă a doua șansă”

 

“Îi felicit”

În muncicipiul Iaşi compania de transport în comun are ca sarcină deszăpezirea staţiilor oricărui mijloc de transport în comun. În municipiul Iaşi sunt peste 300 de staţii. Dacă deputatului Marius Bodea i-au luat aproximativ 30 de minute să deszăpezească o staţie, asta înseamnă că îi va lua cel puţin o săptămână pentru curăţarea tuturor staţiilor. Chiar dacă a fost ironizat de către “primarul” de pe Facebook, primarul în funcţie, Mihai Chirica a ţinut să precizeze că îi felicită pe toţi cei care dau o mână de ajutor comunităţii ieşene.

“În primul rând nu este adevărat. Mare parte din stațiile de autobuz chiar am reușit să le abordăm imediat după ce a venit primul strat de zăpadă și a fost chiar o mobilizare inclusiv chiar cu vatmanii care erau în afara turelor, chiar i-am scos și pe mecanici. Pe de altă parte ar fi anormal să critic un cetățean care are o acțiune civică așa cum au fost mii și mii de cetățeni ai municipiului Iași care au făcut acest lucru, cărora personal le mulțumesc. Și îi mai aștept alături de mine, în calitate de primar pot să spun că acțiunile civice sunt binevenite și trebuie reiterate. Starea de normalitate este atunci când te implici. Și dacă reușești să o faci cu sufletul deschis atunci e bine, dacă urmărești doar interese personale atunci numai este bine. Trebuie să demonstrăm tuturor cetățenilor că prin propriul exemplu putem să stimulăm atenția noastră, asupta orașului în care locuim”, a declarat primarul municipiul Iași, Mihai Chirica.

Contactat telefonic, deputatul, Marius Bodea nu a dorit să facă nici un fel de comentariu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments