Quesadilla

0
674
Quesadilla

Mai tot timpul suntem tentați să comandăm Quesadilla atunci când dăm de ea în meniurile multor restaurante. O rețetă simplă, extrem de ușor de făcut, perfectă pentru momentele în care trebuie să mănânci pe fugă, dar și sățios. Este vorba despre o “placintă/sandwich”cu brânză, simplă sau însoţită de legume sau diverse tipuri de carne, pe care mexicanii o numesc quesadilla.

 

Plăcinte sandwich

Orice inspirație se poate transforma într-o gustare ușoară, rapidă, și oricine se poate descurca să o prepare. Nu îți trebuie experiență în bucătărie pentru a face o astfel de rețetă, ci doar un pic de timp. Nu trebuie să te complici și nici să îți faci griji dacă iese. Quesadilla este rețeta care se poate pregăti și pentru cină sau la diverse ocazii speciale. În plus partea bună este aceea că la această rețetă puiul poate fi pregătit din timp sau poate ți-au rămas câteva bucățele de la un grătar și nu știi ce să faci cu ele.

 

Pentru Quesadilla ne trebuie 400 g piept de pui, 250 g brânză sau cașcaval, trei ardei coloraţi diferit, o ceapă roşie medie, patru tortilla, ulei pentru prăjit, sare, piper, guacamole pentru servit. Pentru acest fel de mâncare trebuie folosită o brânză care să se topească, rolul ei fiind de a lipi ingredientele de tortilla. Se pot folosi și lipii libaneze sau lavas turcesc , dar rezultatul nu este chiar același. Quesadilla se servește imediat, fierbinte, când brânza topită este moale și se întinde. Aceasta va fi însoțită fie de un sos, fie de salate, smântână, iaurt.

 

Mod de preparare

 

Pentru început radem brânza, tocăm legumele, apoi prăjim puiul peste care punem sare și piper și îl lăsăm pe foc până se rumenește pe toate părțile. După care îl scoatem din tigaie și continuăm să călim legumele. Între timp pregătim puiul care se taie felii. Se unge tigaia cu ulei după care punem o tortilla urmând ca apoi să aranjăm un strat de brânză. Peste aceasta punem jumătate din cantitatea de pui și de ardei cu ceapă, lăsăm aproximativ un minut să se rumenească și acoperim cu un alt strat de brânză și o foaie de tortilla. Apăsam ușor pentru ca ingredientele să se lipească între ele, întoarcem quesadilla pentru a se rumeni și partea de sus.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments