VIDEO 10 peisaje incredibile si formatiuni naturale din jurul lumii

0
394

Dovada pentru toate acestea se găsește sub forma stâncilor, dealurilor și munților din jurul lumii, dar mai ales din anumite locuri care ies în evidență prin aspecul lor cu totul unic.

Ca să nu trebuiască să călătorești prea departe ca să vezi aceste minuni naturale, am adunat zece filmări de călătorie pentru a-ți prezenta cele mai frumoase creații geologice din jurul lumii.

1. Coșurile zânelor

Regiunea Cappadocia, din Turcia, este caracterizată de un peisaj unic și impresionant, care este rezultatul unor procese naturale care au durat milioane de ani. Unul dintre aceste procese constă în erupțiile vulcanice care au umplut inima văii, răcindu-se repede și erodându-se de-a lungul anilor, ceea ce a dus la apariția unor configurații unice ale peisajului, care arată ca niște turnuri înalte și subțiri și sunt numite „coșurile zânelor”.

2. Copacul de piatră – Arbol de Piedra

 

Copacul de piatră este o stâncă izolată, situată în rezervația naturală Eduardo Avaroa, în Bolivia. În rezervație se află o stâncă deosebită care arată ca un arbore cu înălțimea de 7 metri.

Această formațiune unică a ajuns să aibă această formă în urma acțiunii vânturilor puternice, care duc nisipul cu ele, și care au cioplit-o astfel de-a lungul anilor.

3. Kjeragbolten

Kjeragbolten este o stâncă rotundă uriașă, situată pe muntele Kjerag, în vestul Norvegiei. Această stâncă se află într-o crevasă îngustă, la înălțimea de 1.000 de metri, tocmai deasupra Lysefjorden, fiind un loc frecventat de mulți călători care realizează fotografii memorabile așezați pe stâncă, în ciuda pericolului de a cădea de la mare înălțime.

Mai multe pe https://incredibilia.ro/

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments