NOUL CUIB DE SPIONI AL EUROPEI! Sute de spioni chinezi si rusi activeaza la Bruxelles

0
354

Bruxellesul, capitala Belgiei, e considerat noul cuib de spioni al Europei. Oraşul a devenit ţinta activităţilor de spionaj, din cauza rolului important pe care îl joacă în politicile europene şi nu numai.

Cel mai recent caz e legat de suspiciunile potrivit cărora Marea Britanie i-ar spiona pe oficialii din Belgia pentru a intra în posesia unor date sensisbile care i-ar putea ajuta în contextul negocierilor care au loc pe tema unui eventual acord privind BREXIT.

Dar britanicii nu sunt singurii care ar putea avea interes în a şti tot ce mişcă. Bruxellesul este o ţintă pentru spioni, pentru că găzduieşte atât instituţiile-cheie ale Uniunii Europene, cât şi sediul NATO. Americanii, ruşii, chinezii sunt direct interesaţi în a cunoaşte dedesubturile şi discuţiile din spatele uşilor închise.

Pentru alte agenţii secrete de informaţii din Africa sau Orientul Mijlociu, capitala Belgiei e importantă pentru că acolo locuieşte o comunitate mare de expaţi, care pot influenţa politicile de la ei din ţară.

În anii trecuţi, Viena şi Berlin erau considerate ţinte pentru spioni. Între timp, au fost detronate de Bruxelles.

Divizia de securitate interna a Serviciului European de Actiune Externa (SEAE) a avertizat ca exista sute de agenti ai serviciilor de informatii ruse si chineze la Bruxelles, potrivit unor diplomati ai UE citati in editia de weekend a cotidianului german Die Welt.

Conform Die Welt, SEAE estimeaza la circa 200 numarul spionilor rusi si la circa 250 numarul spionilor chinezi din capitala europeana.

Diplomatii europeni sunt atentionati sa evite anumite locuri, printre care un restaurant si o cafenea din apropierea principalei cladiri a Comisiei Europene si a sediului Serviciului European de Actiune Externa.

Agentii rusi si chinezi sunt angajati in special la ambasadele si misiunile comerciale ale tarilor lor, conform articolului din Die Welt.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn turist a murit in Muntii Fagaras, dupa ce a alunecat pe gheata
Articolul următorCREȘTERE EXPLOZIVĂ a PREȚURILOR la alimente! Buzunarele românilor vor fi mai GOALE.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments