Andreea Berecleanu a divorţat de Andrei Zaharescu după 15 ani de mariaj şi s-a implicat rapid într-o nouă relaţie. Prezentatoarea tv se iubeşte de ceva timp cu medicul estetician, Constantin Stan. Andreea Berecleanu s-a lăsat pe mâna medicul estetician, Constantin Stan, din 2011, când a apelat la acesta pentru a se face mai frumoasă.
„Andreea Berecleanu are cel mai frumos chip pe care l-am văzut. Ea nu a avut nevoie de ceva complicat. Puțin botox injectat periodic este suficient în cazul ei”, declara recent medicul Constantin Stan, cel care a întinerit-o pe Andreea.
Dr. Constantin Stan, cel considerat cel mai bun chirurg estetician din România, cu o experienţă internaţională de peste 30 de ani.
„Eu nu-s Dumnezeul țâțelor!”
„Eu nu-s Dumnezeul ţâţelor şi nici Dumnezeul nasurilor”, declara cu modestie, în urmă cu câțiva ani, pentru Ieșeanul, doctorul Constantin Stan. Iar aceste afirmații le făcea după 17 de ani de modelat nasuri şi după peste 2.500 de proteze cu silicon puse româncelor. A devenit un om bogat, este prieten cu cei mai mari chirurgi esteticieni din lume. Prin clinica sa, Medical Service, Stan a pus Bacăul pe harta turismului medical.
Nasul Udrescu
Un băiat simplu, din Tecuci, care a reuşit să ia la Medicină, în Iaşi, în perioada când erau 12 pe loc. Tocilar sau nu, spune că un sigur 8 i-a înroşit carnetul plin de note de 10, iar în ’82, după terminare, a plecat la Bucureşti, ca medic rezident, specializându-se în ORL. Aici a văzut primele operaţii de chirurgie estetică din România. „Se făceau numai de faţă, în special rinoplastiile. Majoritatea erau făcute de orelişti. Îmi aduc aminte şi acum de doctorul Udrescu… Era în mare vogă, toate modelele de la casele de modă comuniste mergeau la el să-şi facă nasurile şi toate ieşeau la fel. Vârful era în sus, dădea impresia unui nas tineresc, dar arăta ca un nas operat. Şi acum mai vin paciente care vor să-şi repare acest tip de nas şi rămân uimite când le spun că-i nasul Udrescu”. De la profesorul Călăraşu avea să fure meserie, pentru că avea o tehnică mai specială iar nasurile, cu siguranţă, nu arătau toate la fel. Iar în ’92 a profitat de deschidere şi a „fugit” la specializare în Italia. Aici un coleg bulgar avea să-i dea ideea de a deschide un cabinet particular. „Şi atunci bulgarii aveau o antenă în plus faţă de noi”, glumeşte Stan.
Primii paşi
„Cine te crezi, bă?”, i-au spus colegii după ce s-a întors din Italia, în ’92, cu tot felul de idei inovatoare. „Cine te crezi, ai făcut facultatea la Paris, vii să ne dai nouă lecţii? Ia treci tu la munca de jos”. Şi aşa a lăsat Bucureştiul pentru un orăşel de provincie, Bacău, unde un medic ginecolog mai în vârsta avea banii necesari unei investiţii. „Eu eram specializat în ORL, el pe partea lui. El avea resursele financiare, fiind dintr-o generaţie care a ştiut să facă bani şi în perioada comunismului. În meseria asta, pe lângă cartofi şi o găină în plus, mai aducea şi bani. El avea bani, eu nu aveam bani. Dar aveam ideile şi dorinţa. Dorinţa de a face ceva în afara sistemului, un sistem de stat care era foarte închistat”, explică Stan cum a pornit.
Cabinetul particular
Cabinetul era la parterul unui bloc, undeva mai spre periferia Bacăului. Cum avea şi profil ginecologic, Stan a fost nevoit să opereze primele nasuri pe aceeaşi masă pe care se făceau chiuretaje. „Era ciudat nu pentru femeile care ştiau ce înseamnă, ci pentru bărbaţii care trebuiau să stea crăcănaţi, cu picioarele în sus”. După rinoplastii a continuat cu pleoape, liftinguri, urechi, tot ce ţinea de specializarea sa, ORL. Însă la un moment dat a vrut să fie pe cont propriu şi să se despartă de bătrânul coleg. „Diferenţă de viziuni. Eu aveam un tempo mai rapid, el mai conservator. Şi atunci am zis că mă retrag şi că vreau să fiu pe picioarele mele”. A cumpărat un apartament în Centru cu 4.000 de dolari, împrumutaţi de la bancă, apoi a cumpărat celelalte trei pentru a avea tot parterul. Vecinii îl acuzau că a fost în Piaţa Universităţii şi s-a vândut capitaliştilor sau că pacienţii săi vor pune mâna pe clanţă şi vor aduce SIDA în bloc. Stan şi-a văzut în continuare de nasurile lui şi de făcut bani.
Protezele anatomice
Până în momentul apariţiei, pe piaţă, a protezelor anatomice, toţi sânii falşi arătau aproximativ la fel, diferenţa fiind de volum. Erau proteze rotunde, iar principiul era de a umple pur şi simplu sânul. „Dar un sân frumos nu-i obligatoriu să fie umplut, ci construit, sculptat. Asta înseamnă lăţime, proporţională cu înălţimea şi proporţională cu bombarea, cu o anumită lungime de piele, pentru o anumită poziţie pe torace, cu o anumită dispoziţie a glandei mamare în raport cu proteza. Lucrul acesta a început să devină posibil când au intervenit pe piaţă protezele cu gel coeziv care au forma stabilă – protezele anatomice, în care doctorul poate să controleze toate aceste dimensiuni. Am trecut de la faza când umpleam un sân cu pompa”, explică Stan. Iar printr-un sistemul computerizat, CAIS, inventat chiar de către Stan, pacientele pot să-şi aleagă şi să vadă evoluţia sa în timp, sânul ideal. „Măsurându-i toate aceste caracteristici, se introduc într-un algoritm care poate să spună aproximativ tipurile de evoluţie. Şi atunci noi explicăm: «Vreţi să creşteţi din proteză prea mult, riscurile sunt mult mai mari. Vreţi să reduceţi riscurile, reducem volumul». Şi actualmente, când o pacientă vine şi-mi spune: vreau o proteza mare, eu îi spun că nu înţeleg lucrul ăsta, pentru mine e limba japoneză. Eu vreau să aleg acea proteza care să vă dea maxim de rezultat estetic, care să aibă minim de complicaţii şi riscuri”, îşi explică el filosofia.
Doar două pe zi
După ani de zile când făcea şi 5 operaţii pe zi, Stan a hotărât anul acesta să o lase mai moale. Două sunt suficiente, în plus îşi selectează cu atenţie pacienţii şi a renunţat la intervenţiile pe care nu le agrea. „Nu mai fac implanturi de păr, aşa că aproape că nu mai am pacienţi bărbaţi”. În week-end pleacă la Bucureşti, la Villa Bella, clinică pe care şi-a deschis-o în 2002 doar pentru consultaţii. Nu are hobby-uri, aşa că, spune el, banii nu-i aduc cine ştie ce satisfacţii, chiar dacă clinica sa a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de un milion de euro. „Banii i-am investit tot timpul în aparatură, în clinică, pentru deplasările în străinătate. Nu-s atât de bogat aşa cum ar ieşi dacă socoteşti toate operaţiile făcute”. Stan spune că, după zeci de ani dedicaţi meseriei, acum ar vrea să-şi trăiască şi el viaţa, să-şi găsească un hobby, să călătorească.
„Nu mai las pacienţii să ceară ceva volumetric. Se poartă ceea ce simte pacientul, dar în anumite limite.
Sistemul permite ca pacienta să aleagă singură, dar dacă spune că vrea să depăşească limitele, îi spun că nu vreau să facă asta. Nu pentru că aş fi Dumnezeul ţâţelor, ci o las să înţeleagă de ce”, afirmă Constantin Stan.
Sexy Raluca
Şi Raluca Mogoş, fiica fostului decan al Baroului Iaşi, Adrian Mogoş, a apelat la serviciile lui Constantin Stan. Operaţia de mărire a sânilor a fost realizată acum câţiva ani, însă Raluca nu vrea să ofere amănunte. „Este o problemă personală despre care nu vreau să vorbesc”, a spus tânăra.
Raluca (23 ani), proaspătă absolventă a facultăţii de Drept, a fost una dintre cele mai sexy Crăciuniţe care a apărut în IEŞEANUL.
Mărirea sânilor
Implanturile mamare există într-o varietate de forme şi dimensiuni şi constau dintr-un înveliş de silicon ce conţine diverse umpluturi (gel siliconic, ser fiziologic, hidrogel). Constantin Stan foloseşte în exclusivitate proteze MATRIX cu formă anatomică şi înveliş texturat (suprafaţa poroasă) adaptate la comandă pentru fiecare pacientă. Intervenţia se efectuează sub anestezie generală şi durează aproximativ 45-60 minute. Incizia poate fi facută în şanţul submamar (la unirea dintre sân şi piept) sau în jurul areolei mamare. Poziţionarea implantului poate fi făcută direct sub glanda mamară sau, cel mai frecvent, sub muşchiul pectoral. Disecţia se face cu ajutorul pensei bipolare Ellman cu radioplasmă, inventată şi brevetată chiar de Stan, ce realizează o disecţie prospectivă cu coagularea vaselor de sânge înainte ca acestea să sângereze, cu protecţia ţesuturilor împotriva arderii şi cu respectarea terminaţiilor nervoase.
Vedete care ar fi trecut pe la Bacău
În spatele celor mai planturoase şi mai etalate busturi din industria showbizului românesc stă un doctor puternic. Începând cu Mihaela Rădulescu, care abia după 8 ani a recunoscut că şi-a făcut implant mamar la Constantin Stan şi până la prezentatoarea Pro Tv Iulia Vântur.
Presa centrală a notat, de-a lungul timpului, că şi alte vedete au trecut prin mâinile lui Constantin Stan. Astfel, atleta Ionela Ţârlea a spus că şi-a făcut implant în 2005. Pe listă s-ar mai afla Dana Săvuică, Andreea Raicu, Anda Adam şi Sorana (ex ASIA). Ziarele centrale au acreditat ideea că şi solista Cristina Rus, Simona Pătruleasa, prezentatoarea ştirilor sportive de la Antena 1 şi ieşeanca Monica Bârlădeanu şi-au făcut operaţii de mărire a sânilor.
Preţuri
Operaţia de implant mamar costa, în urmă cu câțiva ani, 2.000 de euro, la care se adăuga costul protezelor. Cele mai ieftine costau 500 de dolari, iar cele mai performante, 1.800 de euro. Pentru rinoplastii, pacienţii scot din buzunar între 1.000 şi 1.600 de euro.
„Am recunoscut, ca să nu mai aud atâtea aberaţii: am o singură operaţie estetică, de implant mamar, făcută de dr. Stan. Între timp am născut, am alăptat, deci nu am simţit nici un fel de problemă din cauza implantului. Cred cu tărie că dacă ai un complex, ori îl rezolvi, ori încerci să-l transformi din defect în calitate…”, spunea, în urmă cu ceva ani, Mihaela Rădulescu.
Palmaresul lui Stan
– 1.500 de operaţii de rinoplastie
– 2.500 de proteze anatomice Matrix (numărul I mondial).
Bornele carierei
1995 – participă la primul congres de chirurgie estetică la Paris, unde a văzut ce înseamnă o lipoaspiraţie sau o augmentare de sâni
2001 – termină master de chirurgie estetică la Milano
2002 – cunoaşte la Stockholm, la un congres, cei mai mari specialişti în materie de proteze cu silicon cu gel coeziv şi este acceptat în sistemul lor de pregătire
2003 – obţine brevet pentru pensa bipolară Ellman cu radioplasmă, un instrument care permite disecţia ţesuturilor fără a produce arsuri şi în acelaşi timp realizează coagularea prospectivă, câmpul operator rămânând uscat şi curat.
2007 – obţine brevet de invenţie, în Statele Unite ale Americii, pentru un sistem computerizat de măsurare a pacientului
„Toate vedetele când vin la mine îmi cer să nu spun nimănui despre operaţie. Eu nu zic nimic, însă am supriza ca apoi să citesc declaraţii de-ale lor în reviste sau s-a întâmplat ca să pozeze chiar în faţa clinicii”, afirmă Constantin Stan.
(Sursa: ieseanul.ro)