Cele mai pufoase clătite sunt cele americane, cunoscute și sub numele de pancakes. Ușor de prepart, rețetei tradiționale de clătite trebuie să îi mai adăugați și praf de copt. Astfel o să obțineți clătite mai groase și pufoase comparativ cu cele clasice, subțirele. În plus cele americane se fac foarte simplu. Ca și ingrediente trebuie să vă pregătiți 30 de grame de unt topit, 130 de grame de făină, două linguri de zahăr, o linguriță cu vârf de praf de copt, 250 de ml de lapte, un ou, un vârf de sare și ulei pentru prăjitul clătitelor.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să vă pregătiți un castron unde se amestecă făina, zahărul, sarea și praful de copt. Între timp într-un alt vas se amestecă untul topit, care nu trebuie să fie fierbinte cu laptele și oul. Imdiat după ce ați adăugat oul trebuie să bateți compoziția cu telul pentru a se omogeniza bine. Trebuie să turnați ingredientele uscate peste cele lichide și amestecați-le până se omogenizează. După care trebuie să pregătiți tigaia. Aceasta se încinge bine și se unge cu puțin ulei. De preferat ar fi să folosiți o pensulă de gătit înmuiată în ulei pentru o ungere fină.
După ce ați pregătit tigaia folosiți un polonic mic sau o lingură pentru aluat. De exemplu pentru o clătită puneți două sau trei linguri de aluat fără a-l întinde pe toată suprafața tigăii ca la clătitele clasice. Cu spatele lingurii puteți așeza aluatul pentru a avea o formă rotundă.
Clătita se prăjete până când suprafața ei începe să se facă bule, iar acestea încep să se spargă. Cu mare atenție clătita se întoarce cu o spatulă subțire și se lasă și pe această parte până când se rumenește. Este vorba de doar câteva minute. Și atenție, ambele părți trebuie să fie puțin rumenite. Clătitele trebuie păstrate într-un vas cu folie de aluminiu până se termină de făcut compoziția pentru a se menține calde. Ele se servesc calde cu topping-urile preferate.
Clătitele americane se mai pot face în două variante, fie cu lapte bătut sau iaurt. Pentru varianta cu lapte bătut se adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în amestecul ingredinetelor uscate, iar laptele se înlocuiește cu cel bătut. Cine îndrăgește iaurtul, pentru aceste clătite trebuie să adauge jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în amestecul ingredintelor uscate, iar laptele se înlocuiește cu iaurt simplu și se mai adaugă o cană de lapte.