SEMNIFICATIA BIJUTERIILOR ESENTIALE! CUM A APARUT INELUL DE LOGODNA si VERIGHETA

0
713

Prima civilizatie care marca momentul uniunii cu un inel de logodna a fost cea egipteana. In momentul in care accepta sa primeasca acest inel, femeia devenea devotata barbatului si ii promitea sa ii fie alaturi toata viata. Ulterior, inelul de logodna a devenit semnul iubirii vesnice, depasind simbolul supunerii eterne a femeii fata de barbat.

 

Inele de logodna si verighete – semnificatiile acestor bijuterii

 

De-a lungul timpului, verigheta a fost considerata una si aceeasi cu inelul de logodna, datorita faptului ca aceasta era oferita dupa o serie de alte obiecte, pline de semnificatie: cheia unui cufar, inele simple sau cu cheita, confectionate din trestie sau bronz.

 

Cadourile astfel oferite purtau semnificatia pe care o are astazi inelul oferit la logodna si aveau ca scop juramantul celor doi parteneri, care isi dadeau acordul sa fie impreuna pana la casatorie, cand erau oferite si verighetele.

 

Insasi forma inelului – cercul – este plina de simbolism, facand parte din geometria sacra. Astfel, cercurile nu au inceput si sfarsit, reprezentand practic vesnicia, integritate, perfectiunea. Cercul mai este si simbol al astrelor ceresti: luna, soarele, planetele, care intrunesc caracteristici existentiale, astfel ca aceste inele de logodna capata semnificatii puternice, avand rolul de a uni vietile a doi oameni.

 

In plus, inelul de logodna se poarta doar pe cel de-al patrulea deget al mainii stangi, considerandu-se ca acesta este legat de inima purtatoarei.

 

Cum poate fi sigur partenerul ca va cumpara un inel de logodna potrivit?

 

Bijuteria pentru logodna va fi simbolul iubirii si al aprecierii fata de partenera, respectiv va marca un moment care preceda uniunea si celebrarile sub binecuvantarile oferite de catre parinti si parintii spirituali – nasii. Totusi, sarcina achizitionarii inelului perfect nu trebuie sa umbreasca semnificatia reala a acestui gest, pe care un barbat il face pentru cea alaturi de care isi doreste sa isi petreaca restul vietii.

 

La alegerea inelului, partenerul trebuie sa tina cont de gusturile iubitei sale. Spre exemplu, unele femei adora doar aurul galben, altele pe cel roz, in timp ce altele nu poarta bijuterii aurii. Pentru acestea din urma, cea mai buna varianta este fie un inel din platina sau din aur alb, fie chiar unul din argint. Pe piata exista suficiente variante de inele de logodna care indeplinesc chiar si cele mai exigente cerinte, incepand cu metalul de confectionare si pana la pietrele utilizate pentru incrustarea corespunzatoare a unui inel.

 

De altfel, se spune ca un barbat simte care este inelul perfect atunci cand il va vedea, acel inel care va intruni toate criteriile si preferintele, in materie de eleganta si materiale de faurire.

 

 De unde pot fi achizitionate inele de logodna si verighete?

 

O varianta avantajoasa de achizitionare a inelelor de logodna este prin intermediul magazinelor online. Vizualizarea rafturilor virtuale permite trecerea rapida in revista a modelelor disponibile, compararea preturilor si a modelelor comercializate de mai multe magazine, precum si accesarea unor oferte speciale. In acest sens, unele magazine chiar acorda periodic o reducere substantiala pentru inele de logodna si verighete.

 

Asadar, tinand cont de bugetul care va fi alocat si de preferintele personale, poate fi ales un model simplu si elegant sau unul extrem de pretios, mai opulent. Fiecare model este marca unei bijuterii realizate cu grija, din metale diverse – aur, argint, platina, inox placat cu aur – si cu pietre pretioase sau semipretioase – diamant, safir .

 

Printre avantajele achizitionarii online a unui inel de logodna sau a une iverighete se numara si lejeritatea efectuarii comenzii, posibilitatea platii cu cardul sau numerar, la livrare, precum si optiunea de a fi livrat  la orice  adresa, pentru ca inelul sa ramana o surpriza pentru partenera.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAstia sunt barbatii de care trebuie să fugi! Nu sta o clipă lângă ei
Articolul următorVIDEO-FOTO A inceput Carnavalul de la Veneția! Sute de mii de oameni din lume vin în orașul italian, în căutarea distracției
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments