Friptură românească de porc

0
421
Friptură românească de porc

Atunci când ne gândim la bunătățile pe care le vom mânca, de cele mai multe ori, în minte ne vin rețete tradiționale românești. Astăzi vă recomandăm friptura de porc în stil românesc. O rețetă simplă, gustoasă care poate fi preparată fie la cină fie cu ocazia unei sărbători.

Pentru friptură vă trebuie un sfert de cană de ulei de măsline, o ceapă galbenă, tăiată subțire, un bulb de fenicul, fără sâmburi și tăiat în felii subțiri, 900 de grame de cârnați groși, două linguri de semințe de fenicul, două linguri de rozmarin tocat, șase căței de usturoi, tăiați subțire, o lingură de piper, sare, două ouă, patru cepe medii roșii și o pulpă de porc în jur de două kilograme, fără os.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să încălziți într-o tigaie două linguri de ulei de măsline, după care trebuie să adaugați ceapa galbenă, tăiată subțire și feniculul feliat. Acestea se lasă pe foc pînă se înmoaie, mai bine de zece minute. Peste ceapa călită se pune compoziția cârnaților, semințele de fenicul, rozmarinul, usturoi, dar și o lingură de piper. Se amestecă totul bine, până când carnea se face maro, iar pentru asta vă trebuie aproximativ cinci minute. La final compoziția se amestecă într-un bol și se lasă să se răcească. Între timp se amestecă ouăle și frunzele de fenicul. Odată ce compoziția este gata se pregătește cuptorul care trebuie să fie la 175 de grade Celsius. Se așează cepele roșii într-o tavă mare pentru cuptor. Carnea de porc se asezonează cu sare și piper pe un tocător. Peste carne se împrăștie amestecul cu cârnați și se lasă aproximativ doi centimetri de margine. Se unge cu ulei de măsline și se adaugă cepele roșii deasupra. Tava se baga la cuptor unde trebuie lăsată două ore și jumătate. Atenție! Din când în când carnea trebuie unsă cu sucul propriu. După ce au trecut cele două ore și jumătate carnea se scoate și se lasă să se odihnească aproximativ 15 minute. După care se scot frânghiile și se taie în felii groase de aproximativ trei centimetri. Nu uitați să puneți ceapa din tavă pe lângă. Friptura românească de porc se servește cu o garnitură, de preferat ar fi cartofi copți la cuptor.