Ei sunt TRADATORII? România a votat cu Franța la procurorul-șef european, acordând punctaj MAXIM

0
1556

Potrivit unor surse apropiate procesului de selectie, calculele arata ca au avut dreptul sa voteze 22 de ambasadori, fiecare avand la dispozitie 6 puncte (3+2+1) . 50 de puncte s-au dus la candidatul francez, 29 la candidatul roman si 29 la candidatul german. 4 ambasadori nu ar fi votat deloc, iar Romania ar fi acordat punctaj maxim candidatului francez, dezvăluie Ziare.com.

 

 

La vot  a participat ambasadorul Romaniei la UE, Luminita Odobescu, care a votat in functie de mandatul oferit de Guvern. Potrivit procedurii, mandatul pentru votul Romaniei in comisia COREPER a fost propus de ministrul Justitiei, avizat de Ministerul Afacerilor Externe si decis de premier.

Intrebat luni la Bruxelles, Melescanu declarase public ca nu a primit inca niciun mandat si nici nu a discutat cu Tudorel Toader despre acest subiect. Totodata, marti, prim-ministrul Viorica Dancila sustinea ca Guvernul Romaniei nu are nicio legatura cu candidatura Laurei Codruta Kovesi si ca nu va da mandat ambasadorului Romaniei sa voteze.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments