Medicii tineri nu trebuie învățați să ia șpagă. Argumentele managerului Spitalului de Urgență Bistrița

0
168

Pacienții ar trebui să se dezvețe să dea șpagă medicilor, a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa. Gabriel Lazany consideră că medicii tineri nu știu cum să ia ”plicul” și nu ar trebui să fie învățați de pacienți. Directorul spitalului este deschis la implementarea unui standard european anticorupție în spital, dar consideră că e mult mai greu de respectat, oricâte acreditări europene ar obține instituția pe care o conduce. ”Dar atât este de îndoctrinată şpaga asta în medicină, cum îi spuneţi voi, că, dacă medicul refuză pacientul, pacientul crede că moare şi că este foarte grav bolnav.

Domnilor, nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel, ascultaţi-mă ce vă spun” a zis managerul. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a vorbit într-o conferință de presă despre atențiile acordate medicilor la plic, în condițiile creșterii substanțiale a salariilor cadrelor medicale. „Medicii cer şpagă sau pacienţii o oferă? Condiţionarea actului medical este un lucru care trebuie sesizat întotdeauna.

Dacă la cineva îi este condiţionat actul medical de solicitarea anumitor sume, sunt autorităţi ale statului care cu asta se ocupă şi vă rog frumos să faceţi public acest lucru, să nu facă pacienţii excepţie de la aceste prevederi. (…) Dar haideţi să nu mai oferim, ca să nu mai aibă ce primi”, a spus Lazany, potrivit Agerpres.

Directorul spitalului din Bistrița susține că poate oricând implementa în unitate standarde anticorupție acreditate de instituțiile europene, problema este însă respectarea acestora. ”Dar atât este de îndoctrinată şpaga asta în medicină, cum îi spuneţi voi, că, dacă medicul refuză pacientul, pacientul crede că moare şi că este foarte grav bolnav.

Domnilor, nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel, ascultaţi-mă ce vă spun. Este generaţia asta de medici tineri, care nu ştiu să ia, îi puneţi în nişte situaţii jenante, să tot fugiţi cu plicul după ei. Eu am văzut situaţii de-astea pe coridor. Daţi-le pace, nu îi învăţaţi. Trebuie să înţeleagă populaţia, este jenant”, a mai spus managerul.

SURSA www.libertatea.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments