Și-a dedicat viața sportului, iar prin mâinile sale au trecut zeci de campioni. A fost printre primii pionieri ai culturismului ieșean, alături de Florin Preduchin și Florin Vezeteu, a organizat competițiile de powerlifting, Gheorghe sau Gică Hreapcă este antrenor al campionilor de culturism din România încă din 1997. Un nume greu care a lansat zeci de sportivi pe podium. El este cel care a insuflat viața, la propriu în ridicatul de greutăților, halterofili și powerlifteri.
38 de ani de sport
Încă de la vârsta de 13 ani, Gică Hreapcă a uimit prin forța sa. Atunci s-a apucat de sport, iar astăzi a ajuns să numere 38 de ani de activitate în domeniu.
„M-am născut la Iași pe 25 martie 1958. Primii pași în sport i-am făcut la 13 ani și am început cu fotbalul, așa era în acea vreme. Apoi am continuat cu haltere și rugby. În 1975 am câștigat titlul de campion național școlar la haltere, la categoria 67 de kilograme. Am obținut rezultate performante la haltere, însă gândul meu era la culturism. În 1983 m-am apucat serios de culturism împreună cu prietenul meu Didi Grigoriu și așa a început totul. Am început să strâng toate informațiile posibile despre hipertrofia musculară. Visul meu era de a deschide o sală, iar asta am reușit încă din 1989 când am făcut ceva restrâns cu câteva bănci de împins, suporți de genoflexiuni, haltere și gantere. Pentru mine și pentru prietenii mei, acea sala micuță era totul. Satisfacția cea mai mare a venit în 1992 când am deschis prima sală adevărată de 200 de metri unde aparatele au fost proiectate de mine și construite cu ajutorul unor meseriași și astfel am ajuns să am și 150 de clienți pe lună”, a declarat antrenorul Gică Hreapcă.
20 de săli de sport în Iași
Locul unde Gică Hreapcă s-a simțit cel mai bine a fost sala de sport, unde s-a putut antrena, dar în același timp a putut împărtăși forța și cu prietenii săi. Chiar dacă a avut multe impedimente și părea aproape imposibil, Gică Hreapcă a reușit să deschidă mai multe săli în Iași.
„M-am pregătit serios pentru a face față oricărei provocări și nu am renunțat la nimic din ceea ce mi-am propus. În 1993 mi-am obținut carnetul de instructor, iar în 1997 carnetul de antrenor. După care am urmat cursurile Școlii Naționale de Antrenori la București. Și tot în 1997 a apărut și Ionuț Vizitiu, campion național de juniori şi seniori la categoria 65 de kilograme. Prima problemă a fost însă lipsa unui club afiliat la federație, eu fiind nevoit periodic să îmi schimb locația unde antrenam. Acum mă puteți găsi la Oana Gold Gym în Iași. Am încercat să cer ajutorul autorităților locale, oameni politici, dar şi de afaceri pentru a găsi un sprijin pentru susținerea sportivilor care au calități excepționale și care fac performanță. Au fost situații în care nu am avut bani pentru deplasări sau chiar pentru suplimente. Nu m-a deranjat şi am plătit din buzunarul meu numai să îmi văd sportivii pe podium”, a mai spus antrenorul Gică Hreapcă.
Sergiu Geantău, Ovidiu Oprea, Robert Gall, Paul Maxim, Iulian Hreapcă sunt doar câțiva dintre sportivii de renume antrenați de Gica Hreapcă. Pentru a-şi motiva sportivii, Gică Hreapcă a organizat mereu concursuri de powerlifting în Iași, asta în vremea când nu exista o federație de profil.
Hreapcă – familia de campioni
Sportul a reușit să îi ofere lui Gică Hreapcă şi o familie puternică. Şi-a cunoscut soția în timpul antrenamentelor. Este vorba despre Oana Hreapcă, cea care a câștigat zeci de trofee în culturism. Iar astăzi Gică Hreapcă împarte dragostea pentru sport alături de o Miss în culturism. Gică și Oana ridică greutăți alături de cei doi copii, pasionați și ei de sport.
„Nimic nu se compara cu sentimentul de bucurie pe care îl am atunci când intru în sala de sport și îi văd pe cei mici cum ridică greutăți alături de mine şi Oana. Mă simt împlinit, iar pe viitor sper ca acest sport sa fie îndrăgit de toată lumea și să fie susținut și la nivel național așa cum se cuvine.”, a mai spus Gică Hreapcă.