Piața din Podu de Piatră va dispărea

0
455
Gabriel Harabagiu

Piața din Podu de Piatră va dispărea

Primăria municipiul Iași are în vedere reamenajarea spațiului fostei piețe din Podu de Piatră. Reprezentanții municipalității s-au gândit la două proiecte, fie construirea unei parcări subterane, ori lărgirea străzilor din zonă. Tot în discuții este și piața Nicolina unde primăria dorește să o mute pe spațiul fostei fabrici Nicolina, iar în locul acesteia să realizeze o cale de acces în zonă.

“Am început să luăm măsuri în privința zonei fostei piețe din Podu de Piatră. Primăria i-a notificat pe agenții economici care aveau spații în zonă, iar acestea au fost eliberate. Este vorba despre o suprafață de peste 2000 de metri pătrați. Piața Podu de Piatră va fi o mare parcare, o redăm circuitului orașului, urmând a se decide dacă o să fie o parcare subterană sau o să fie o cale de acces către șoseaua națională, o să fie un triunghi.”, a declarat viceprimarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu.

Piața Nicolina va fi mutată

O altă piață care este în vizorul autorităților este cea din Nicolina. Ca și clasament, aceasta este cea de-a două piață în municipiul Iași de unde cetățenii se aprovizionează cu produse de la țărani. Fiind vorba de o zonă mai aglomerată, reprezentanții municipalității doresc o mai bună organizare, motiv pentru care iau în calcul mutarea pieței pe terenul fostei fabrici Nicolina, adică cu câteva sute de metrii mai în spate. Iar în locul pieței Nicolina să se realizeze o cale de acces în zonă.

“La categoria piețe în Iași noi stăm destul de bine. Cele mai căutată piață este cea din Alexandru, fiind urmată de cea din Nicolina unde vrem să facem câteva modificări. Suntem în discuții cu proprietarii actualului plasament sa fostei fabrici Nicolina pentru a găsi o soluție să mutăm piața acolo. Asta înseamnă fluidizarea traficului în zonă, dar și o organizare mai bună a comercianților.”, a mai spus viceprimarul municipiul Iași Gabriel Harabagiu.

Între timp piața Dacia are o nouă destinație, practic în zonă a fost mutată piața de animale. În fosta piață Doi Băieți au fost mutate o serie de chioșcuri și au fost modernizate o serie de magazine care comercializează flori, coroane, sicrie. Municipalitatea are în vedere și piața CUG, dar și cea de la Hala Centrală.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments