Rareș Bogdan , la Timișoara: TIMPUL LUI DRAGNEA A EXPIRAT! Suntem partidul care poate să salveze România de ciuma roșie

Rareş Bogdan, discurs incendiar la Timișoara: Timpul lui Dragnea a expirat. Îngenunchem PSD şi ridicăm România din noroi!

0
284
Circa 2500 de liberali din patru județe – Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin – au participat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaților PNL .

Liberali din patru județe au venit la Timișoara pentru a le face galerie lui Ludovic Orban și echipei de candidați PNL la alegerile europarlamentare. Astfel, chiar dacă unii primari PNL din Timiș au boicotat lansarea, sala a fost arhiplină.

Evenimentul a început puțin după ora 12, la Sala Olimpia. Sosirea delegației „de la București” a fost așteptată cu sufletul la gură de câțiva liberali aflați în fața sălii, care i-au oprit pe liderii PNL pentru un selfie sau autograf. Rareș Bogdan, cel care se află în fruntea listei de candidați a primit, la un moment dat, chiar și un copil în brațe.

Întreg evenimentul a fost o producție elaborată, cu trei ecrane gigant pe care au fost proiectate imagini cu sigla PNL și scurte videoclipuri de campanie. La semnalul stage-managerului, delegația în frunte cu Orban a intrat în sală, în aplauzele furtunoase ale membrilor de partid.

Unul dintre primii care a luat cuvântul a fost Gheorghe Falcă, primarul Aradului și candidat la aceste alegeri europarlamentare, care le-a spus celor prezenți că PNL trebuie să repare „accidentul” din 2016.

„Trebuie să fim mândri de ceea ce facem, dar e adevărat că trebuie să înlocuim ce nu ne trebuie. Accidentul din 2016, prin votul acesta, prin votul din decembrie, prin votul din 2020, îl vom înlocui prin succesul liberal”, a spus Falcă.

Ca de obicei, cel mai franc a fost Vasile Blaga, care a amintit și de animozitățile între unii primari și conducerile filialelor, el susținând că liderii acestor filiale (printre care se numără și Nicolae Robu, aflat chiar în spatele fostului președinte PNL) trebuie să lase animozitățile deoparte și să lucreze pentru binele partidului.

„Dragii mei, adversarul nostru dintotdeauna, nu de astăzi, este PSD-ul. Este într-o situație atât de proastă cum nu a fost niciodată în ultimii 30 de ani. Este slăbit, dar, atenție, nu este învins. PSD-ul nu poate fi bătut decât prin foarte, foarte multă muncă. Muncă dusă pe toate planurile, la toate nivelurile. Pe Facebook, unde vreți dvs. Dar vă garantez că nimic nu poate înlocui contactul direct cu cetățeanul. Campania door to door, casă din casă, om la om. Atunci arăți că ești militant. La muncă! Vor trebui ca să funcționeze la turație maximă toate organizațiile și la nivel județean și la nivel local. Mai lăsați de la voi, dragi președinți ai acestor regiuni, și aduceți-i la luptă pe toți primarii. Și atunci vom câștiga aceste bătălii electorale. (…) Trebuie să îi batem în asemenea hal încât să putem recupera voturi pe care știm că nu le putem obține în alte regiuni. Și vă mai spun un lucru care nu s-a spus aici: suntem în competiție electorală cu toate partidele, nu avem prietenii!”, a spus Blaga.

Evident, vedeta după-amiezii a fost fostul prezentator Rareș Bogdan, cel care deschide lista de candidați ai PNL.

„Vă mulțumesc că m-ați primit în familia dvs și sunt onorat, sunt mândru, sunt fericit că sunt fratele dvs. (…) Am venit pentru ca împreună cu dvs să îngenunchem PSD. Să îi spunem lui Dragnea, lui Mitralieră, lui Nicolicea, Vioricăi… că timpul lor a expirat. Pe 26 mai e primul moment. 26 mai va fi prima victorie. Va urma a doua când preș Klaus Iohannis va câștiga cu dvs al doilea mandat. Vor urma alegerile locale pe care aleșii PNL le vor câștiga. Astăzi avem 1100 de primari. Vă garantez că vom avea minim 1700 de primari. Apoi vom câștiga alegerile parlamentare și vom ridica România din noroi, o vom ridica din genunchi. Pentru că, dragii mei, astăzi, după doi ani și 4 luni de guvernare PSD, România e tristă. PSD, ALDE împreună cu cei care nu recunosc articolul 1 din Constituție, un articol sfânt… UDMR… cele trei forțe politice sfidează și își bat joc de această țară, își bat joc de români. Am ajuns din cauza acestor indivizi să ne arate cu degetul Europa. Am ajuns în situația în care se pune la îndoială parteneriatul cu cei care ne apără de pericolul rusesc, Statele Unite”, a afirmat Rareș Bogdan.

În timpul discursului, Rareș Bogdan a luat un steag adus în sală de consilierul local timișorean Lucian Căldăraru. Steag care, în mod ironic, a mai fost fluturat tot la Sala Olimpia, de același liberal, în 2012, la lansarea candidaților USL. Cu tricolorul imens în mână, Rareș Bogdan a decretat: „Suntem primul partid care poate să îngenuncheze și să salveze definitiv România de ciuma roșie”.

Ultimul care a luat cuvântul a fost, bineînțeles, liderul PNL, Ludovic Orban, care a vorbit despre „pericolul PSD”.

„Din păcate, în România, în 2016, în decembrie, a reajuns la putere o grupare care este bântuită de fantoma comunismului și care chiar dacă pare să acționeze în cadru democratic, de fapt urmărește în mod sistematic să încalce drepturile și libertățile fiecărui român (…) Să creeze sistematic un mecanism de subordonare politică a fiecărei instituții (…) Să alunge din țară fiecare român care vrea să trăiască în libertate. Această camarilă pune în pericol apartenența la UE și la valorile europene. (…) Trebuie să apărăm dreptul fiecărui român să trăiască în libertate. Să ne apărăm țara pe care o iubim și pe care trebuie să o reprezentăm în lume. Trebuie să fim reprezentați la Bruxelles de oamenii cei mai buni, de oamenii care pot să influențeze deciziile luate la nivel european. Trebuie să arătăm românilor și acel categorii sociale care au votat masiv cu PSD că au fost mințiți. Spuneți-le părinților, bunicilor voștri să nu îi mai voteze pe acești mincinoși!”, a decretat Orban.

Orban a bifat toate domeniile pe care PSD le-a distrus, cum ar fi justiția, sistemul asigurărilor sociale, sistemul educațional sau cel medical.

„14000 de deținuți au fost eliberați din închisori înainte de termen fără nicio măsură de reintegrare în societate. Și prin urmare a acestei eliberări, viața fiecărui român a fost pusă în pericol. 90 la sută din cetățeni sunt buni contribuabili, își plătesc taxele și impozitele la timp. Ce face PSD-ul? Guvernează pentru cei care nu își plătesc taxele și impozitele la timp și vrea să le dea amnistie fiscală. Trebuie să arătăm limpede că nu poți să dezvolți România atunci când ai făcut praf toate echilibrele economice. Când au ajuns la cel mai scăzut nivel al investițiilor economice, când ți-ai bătut joc de fondurile europene pe care puteai să le atragi. Nu poți să generezi dezvoltare atunci când mărești salariile din sectorul public, neținând cont că ele nu pot fi plătite decât de cei care lucrează în sectorul privat. Salariul din sectorul public nu pot să crească decât după ce cresc salariile în mediul privat. Noi suntem liberali și trebuie să spunem lucrurile astea. Când o aud vorbind pe Ecaterina Andronescu despre relansarea învățământului tehnic și profesional îmi vine să arunc televizorul pe geam. Cum să vorbești despre asta când tu ai distrus învățământul tehnic și profesional?”, a mai spus Orban.

În final, el a spus că doar PNL va putea readuce normalitatea în România.

„Trebuie să interacționăm cu oamenii, chiar dacă unii sunt sceptici. Trebuie să le arătăm că PNL are cele mai bune soluții de a readuce România într-o stare de normalitate. (…) Ne angajăm ca atunci când ajungem la guvernare să realizăm absorbția fondurilor europene în proporție de sută la sută”, a declarat Orban.

Evenimentul s-a încheiat după două ore, cu o salvă a tunurilor de confetti, mulți dintre delegați părăsind imediat sala, în timp ce alții s-au oprit să mai schimbe o vorbă cu candidații sau să facă un selfie cu aceștia.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments