Yoga – o formă de vindecare a sufletului şi trupului

Alice Rosentzweig a descoperit yoga acum mulţi ani, încă de când era adolescentă. A avut mai multe tentative de a se reapuca de yoga însă mereu a renunţat. Schimbarea s-a produs din momentul în care nu se mai regăsea în nimic din ceea ce făcea şi de atunci a pornit drumul pentru a descoperi yoga în toată esenţa ei. Acum, Alice oferă cursuri de yoga, atât pentru cei începători cât şi pentru cei avansaţi, şi este un exemplu de linişte şi pace pentru cei care vin la orele ei.

0
480

Yoga este una dintre cele mai vechi practici din India. Ca şi termen, provine din sanscrită şi este singura metodă prin care mintea şi trupul sunt aduse împreună. Yoga presupune un mix de exerciţii de respiraţie, meditaţie şi poziţii care alungă stresul, stările de anxietate şi îmbunătăţeşte vizibil condiţia fizică a celor ce o practică. Alice Rosentzweig este din Iaşi şi în urmă cu mult timp a auzit de această practică.

”Am început yoga când eram la liceul de coregrafie şi voiam să găsesc o modalitate de a mă relaxa şi nu mai ştiu unde am auzit eu de yoga. Atunci am cumpărat o carte de yoga pentru începători şi am început să încerc poziţiile la mine în cameră. Pentru mine era foarte uşor să le practic dar mă simţeam foarte bine. Inexplicabil de bine. Am reţinut acea stare de bine şi am revenit să practic yoga”, a spus instructorul.

Mai târziu, Alice s-a gândit să aprofundeze practica yoga, să urmeze cursuri de la cei mai buni instructori, recunoscuţi la nivel internaţional.

”Experimentam tot felul de joburi şi nu mă regăseam nicăieri şi de când am ales acest drum chiar m-am simţit foarte împlinită. Chiar nu am vrut să dau înapoi deloc şi m-am hotărât să mă duc în Mallorca, să fac un yoga teaching training în Hatta yoga şi Vinnasa, dar stilul pe care îl practic este Strala yoga. Am făcut două cursuri în Londra şi în Amsterdam”, ne-a spus ieşeanca.

Alice îi ajută pe cei stresaţi şi trişti

Până nu demult, românii au avut anumite prejudecăţi legate de această practică însă în Iaşi au fost înfiinţate mai multe centre de yoga. Acestea sunt din ce în ce mai căutate de persoanele sedentare sau cele care au probleme cu stresul sau anxietatea.

”Yoga pentru mine este un timp pe care ţi-l dedici ţie, un timp în care te asculţi, vezi ce ai de zis, un timp în care încerci să dizolvi presiunea din minte şi corp şi, eventual, să-ţi vindeci anumite traume emoţionale şi fizice. Să-ţi oferi multă iubire în minte şi corp”, explică Alice.

Cursanții învaţa încă de la primele întâlniri cu Alice ce este meditaţia, cum trebuie să lucreze cu mintea şi trupul pentru a intra într-o armonie cu noi înşine.

”La yoga ne folosim de corp pentru a ajunge în părţile noastre subtile care sunt atât de importante dar atât de uşor de ignorat. În primul rând, ne concentrăm pe eliminarea tensiunii din corp şi aşa începem să deblocăm puncte energetice şi lăsăm ca energia să curgă fluid, prin întregul corp. Ajungem să găsim o claritate în minte, să ne găsim răspunsuri de mult uitate, şi chiar să găsim o linişte mentală şi o fericire sufletească inexplicabilă”, a completat instructorul.

Yoga nu este o religie

Combinata cu un stil de viaţă sănătos, yoga poate avea rezultate încă de la primele şedinţe, însă studiile arată că starea mentală şi fizică sunt îmbunătăţite după aproximativ trei luni.

”Unii oameni vin doar să se mişte puţin, să elimine tensiunile din spate, să caştige forţă, flexibilitate, alţi oameni vin să găsească un răspuns, poate trec printr-un moment mai dificil în viaţa şi vor un timp cu ei să se asculte şi să găsească varianta cea mai buna pentru a trece prin acea provocare. Mulţi vin să se relaxeze. Această mişcare a corpului sincronizată cu ritmul respiraţiei îţi dă o senzaţie de relaxare minunată, fizică şi mentală. Nu înţelegi până ce nu practici, până când nu-ţi oferi şansa să te asculţi, să te mişti în armonie cu tine”, , ne-a mărturisit trainerul.

Yoga ne poate îmbunătăţi calitatea vieţii şi asta o spun toţi cei care s-au apucat de practică.

”Yoga nu este o religie, nu intervine cu niciun sistem de valori. Pur şi simplu, ea te încurajează să te iubeşti, îţi aduci aminte să fii mai blând cu tine şi să te simţi minunat în mintea şi corpul tău. Poţi să integrezi yoga în viaţa de zi cu zi”, conchide Alice.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPuși la tăcere de litera legii
Articolul următorEducație juridică la Școala Carmen Sylva Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments