Primăria, partener la evenimente de larg interes educativ şi cultural

0
195
Semimaraton

Consiliul Local a aprobat calendarul de evenimente pentru luna aprilie, municipalitatea ieșeană urmând a susține manifestările în calitate de partener cu suma de 66.000 de lei.

Proiectul „Alexandru Zub-85” este organizat de Primăria Municipiulu Iași în luna aprilie pentru a pregăti și pentru a celebra frumoasa vârstă de 85 de ani pe care domnul academician Alexandru Zub, cetățean al Iașului, o împlinește pe 12 octombrie. Pentru a marca și pregăti momentul, Primăria Municipiului Iași alături de Institutul „A.D. Xenopol” din Iași vor implementa proiectul „Alexandru Zub-85”, în luna aprilie, prin editarea volumelor „Sinteza istoriografică” și „Istorici și teme istoriografice” ale academicianului Alexandru Zub. Suma alocată proiectului se ridică la 11.000 de lei.

Festivalul Industriilor Creative se va desfășura în perioada 19-21 aprilie și este un proiect cultural al voluntarilor Organizației de Tineret și Studenți Kasta Morrely, ce are ca misiune promovarea la nivel național și internațional a valorilor culturale, turistice și a industriilor creative din Iași. În cadrul festivalului, organizatorii propun desfășurarea celei de-a opta ediții a evenimentului „Kasta Morrely Fashion Week”, în Sala Polivalentă Iași. Timp de trei zile (19-21 aprilie) vor avea loc spectacole „teatru de modă”, prezentări de modă în premieră, cu ținutele unor designeri naționali și internaționali, aceștia având o clientelă de milioane de oameni de pe toate continentele. Pentru buna desfășurare a manifestării, aceasta va beneficia de o susţinere financiară în sumă de 40.000 de lei.

Olimpiada Națională de Limba Ucraeniană (22-25 aprilie) și Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română-gimnaziu (22-26 aprilie) sunt două proiecte ale Inspectoratului Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Scopul evenimentului este să reunească tineri de înaltă performanță, creativi și cu un bogat orizont cultural, promovând educația la cel mai înalt nivel, adunând aproximativ 580 de participanți. Sumele alocate pentru susținerea Olimpiadei Naționale de Limba Ucraeniană sunt de 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei pentru Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română-gimnaziu.

Târgul de Primăvară, un eveniment de tradiție care își propune să pună în valoare produsele de profil, tradiționale, pentru a celebra inclusiv sărbătorile pascale.

Semimaraton este un eveniment desfășurat de Asociația „Salvați Copiii Iași”, Rotary Club și Primăria Municipiului Iași, ce are drept scop promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației, precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susținerea copiilor de execepție din mediul rural, fără posibilități materiale și a copiilor pentru care supraviețuirea zilnică este o adevărată competiție. Evenimentul se adresează tuturor ieșenilor, indiferent dacă doresc să alerge, să susțină, să doneze sau doar să se bucure de o nouă oportunitate de a promova valori precum: istoria, tradiția și cultura Iașului.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHoroscop 5 aprilie 2019
Articolul următorIeşenii pot licita pentru 60 de locuri de parcare
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments