În această perioadă puteți încerca și o rețetă cu fructe de mare. Este una dintre cele mai simple rețete, asta în ciuda faptului că fructele de mare par sofisticate, dar se pregătesc foarte ușor. În plus sunt și o sursă de proteine de calitate, susțin chiar specialiștii în nutriție. Mai mult decât atât, pentru iubitorii de pește, acestea sunt fără doar și poate un deliciu culinar. Cât despre prețul acestora este unul un pic mai mare, însă nu este o mâncare pe pare o pregătim în fiecare zi. O porție de fructe de mare la tigaie vă poate impresiona atât familia cât și posibilii invitați cărora, cu siguranță, de multe ori nu știți ce să faceți să îi surprindeți cu rețete delicioase.
Multe dintre gospodine pot spune că au fost salvate atunci când au avut chiar și musafiri neașteptați și asta pentru că fructele de mare se pregătesc foarte repede și ușor. Rețetele sunt variate, iar de cele mai multe ori cei mai îndrăgiți sunt creveții, care, în doar câteva minute, sunt gata de pus în farfurie. Însă multe dintre gospodine au întotdeauna la congelator un cocktail de fructe de mare pe care îl trag la tigaie în doar câteva minute și folosesc sosuri cu unt. La îndemâna oricui pot fi astăzi creveții, stridiile, scoicile și chiar caracatița. Un amestec de fructe de mare care vă poate face o masă copioasă.
Pentru o porție de fructe de mare care să conțină atât creveți, stridii, scoici, cât și caracatiță vă trebuie câteva linguri de ulei de măsline, 400 de grame de fructe de mare, doi căței de usturoi, 50 de ml de vin alb, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să decongelați fructele de mare care trebuie spălate sub jet de apă puternic. Unul dintre avantaje este acela că fructele de mare se dezgheață repede și pot fi preparate imediat. După ce au fost spălate, se pun în tigaie în uleiul încins, în care a început să se călească deja usturoiul zdrobit. Se lasă câteva minute, apoi se adaugă vinul alb. Se condimentează şi se mai lasă două-trei minute, după care poate fi servit alături de o garnitură de paste ori ce ne permite imaginaţia să folosim.
În cazul în care preferați să alegeți doar un fel de fructe de mare, cum ar fi creveții, rețeta este și mai simplă și are un gust absolut delicios. Vă trebuie puțin unt, o mână bună de creveţi, puţin usturoi, lămâie şi puţină sare. Creveţii trebuie să fie decorticaţi, spălaţi, dar codiţele pot fi păstrate pentru aspect. Însă trebuie să fiți atenți atunci când curățați creveții, este important să înlăturați nervurul de pe mijloc. După care se pun la prăjit în tigaia în care am pus deja untul la topit. Creveţii se lasă doar câteva minute, nu mai mult de cinci, pentru că se întâresc şi devin parcă de cauciuc. Se condimentează şi, imediat ce s-au călit şi au căpătat nuanţa rozalie, se pot scoate pe o farfurie şi se stoarcea zeama de la o jumătate de lămâie. Sosul de unt se poate turna peste ei, pentru aspect. Şi midiile pot fi preparate la fel ca şi cocktailul de fructe de mare, cu puţin vin alb şi călite câteva minute în unt. Pe deasupra se ornează cu pătrunjel verde.