Trai ca în Dubai! O ieşeancă face afaceri cu sejururi în Dubai

Dacă unii aleg Dubaiul pentru a petrece o vacanță de neuitat, ieșeanca Cristina Racoviță a ales această destinație pentru a locui și dezvolta cel mai îndrăzneț proiect de turism împreună cu soțul său. În urmă cu patru ani, Cristina a simțit că Iașul nu mai este casa sa și a decis să facă o schimbare majoră. Avea mai multe variante de orașe în care ar fi putut să meargă, însă la recomandarea unei prietene, a ales Dubai. O variantă destul de curajoasă ar spune unii, dar la scurt timp, tânăra a realizat că acolo este a doua sa casă. Acum, Cristina împreună cu soțul ei au o afacere, Sejur în Dubai, prin care le oferă turiștilor din România și nu numai, vacanțe de vis, așa cum numai în Emiratele Arabe Unite mai găsești!

0
6331

Dubaiul este și va rămâne o destinație exotică pentru turiștii din toată lumea. Ea oferă un mix de culturi, clădiri extravagante, o viață cosmopolită, lux și tehnologie de top, iar în materie de turism se află printre cele mai căutate locuri de pe glob. Unii dintre noi sunt ceva mai norocoși și îndrăzneți, și au ales să își construiască un viitor în Dubai. Cristina Racoviță este din Iași și a lăsat în urmă cu patru ani tot ceea ce avea pentru a pleca într-o altă țară.

“Cred că Dubai a fost o coincidență. Una dintre prietenele mele foarte bune era îndrăgostită de Dubai și tot îmi povestea de foarte mult timp. Din dorința de schimbare, am făcut acest pas. Inițial, am vrut să devin stewardesă, am dat câteva interviuri pentru acest job dar nu a fost să fie. Cred că Dumnezeu reușește să le pună într-o ordine și pentru că mi-am dorit foarte mult să ajung acolo, am aplicat pentru un alt job și am fost acceptată”, povesteşte Cristina Racoviţă.

Când vine vorba de Dubai, turiștii au așteptări foarte mari. Și au și de ce.

“Dubaiul a fost considerată o destinație de lux și mulți dintre ei încă mai consideră asta. Dar nu e așa. Deja există două companii aeriene care operează cu prețuri destul de competitive. Poți găsi bilete începând de la 300 de euro cât un zbor dus pe Europa. Turiștii se așteaptă să găsească acel lux și opulența de care toată lumea știe și servicii de înaltă calitate, pentru că asta este și definiția Dubaiului: servicii de înaltă calitate, frumusețe și mai ales siguranță. Această destinație deține primul loc în loc în lume la nivel de siguranță”, a spus ieșeanca.

Preţuri pentru toate buzunarele

Întregul business a fost lansat acum câțiva ani, iar acum cei doi oferă românilor de pretutindeni vacanțe de vis.

“Sejur în Dubai a luat naștere acum doi ani deși bussines-ul nostru a început în urmă cu cinci ani. A pornit din dorința de a aduce Dubaiul mai aproape de români pentru că în ultimii doi ani turismul a luat amploare în România foarte mult și Dubaiul a devenit una dintre atracțiile principale. Chiar noi ne-am dat seama că anul acesta numărul turiștilor din Dubai a crescut cu cel puțin 600% față de anul precedent”, a explicat Cristina.

Dacă până nu demult, Dubaiul era o destinație de care se puteau bucura cei cu foarte mulți bani, acum, lucrurile stau complet diferit.

“Pentru a descoperi Dubaiul, le recomand să vină cel puțin cinci zile, chiar șapte. Orașul este destul de întins și sunt multe de văzut încât ai nevoie de ceva timp. Eu fac și itinerariile, le spun turiștilor să se pregătească cu multă energie pentru că vor avea mult de umblat, de dimineața până seara și cred că o să mai aveți nevoie de încă o vacanță pentru a vă odihni”, a mai spus ieșeanca.

 

De ce aleg românii Dubaiul?

Orașul oferă multe atracții turistice începând de la vremea extrem de caldă pe mai toată perioada anului, Burj Kalifa – cea mai înaltă clădire din lume, spectacolul oferit de fântânile din preajma centrelor comerciale și mixurile între vechi și nou.

“Noi ne ocupăm doar de cazare și de activități turistice, dar opțiuni de lux sunt pe piață pentru că hotelurile de cinci stele sunt nenumărate în Dubai. Noi ne axăm mai mult pe oamenii care chiar își pot permite o vacanță la nivel normal. Cineva care vrea să vină cu familia cu un buget moderat. Nu ne axăm pe lux”, explică Cristina Racoviţă.

Dubaiul este renumit pentru standardele înalte și serviciile chiar sunt de cinci stele.

 

“Aici, făcând comparație chiar cu România, dacă mergi la un restaurant ești binevenit, ești întrebat de încă două trei ori dacă ai nevoie de ceva, dacă ceri ceva extra nu ești taxat pe fiecare bucățică de lămâie. Calitatea hotelurilor, apartamentelor este cea mai înaltă și este suficient să te uiți în jur să vezi cât de curat este orașul, îți dai seama care sunt standardele”, ne-a mărturisit Cristina.

La întrebarea dacă ar lăsa Dubaiul pentru România, Cristina spune că este destul de dificil să facă o alegere…

“Este țara mea de suflet. Iubesc Dubaiul foarte mult și îmi iau energia din această țară și o consider casa mea adoptivă. Poate o să fie un moment când o să trebuiască să aleg și România, de ce nu. România este bogată în frumuseți naturale și poate că la o anumită vârstă o să simt nevoia împreună cu soțul meu, să ne întoarcem. Îmi lipsesc zilele alea de vară când mergi la pădure. Cred că este singurul lucru care îmi lipsește din România, verdeața asta abundentă și frumusețea munților”, a completat Cristina.

Ieșeanca revine adesea în România și spune că resimte de fiecare dată o diferență majoră între viața pe care o are acum și cea de dinainte.

“Iașul este un oraș frumos, în creștere dar cred că are un potențial mai mare. Viața e mult mai liniștită și cam stă timpul în loc în Iași față de nebunia și complexitatea unei metropole în care trăiesc, unde totul e pe repede înainte, aici oamenii au timp să își tragă sufletul, să respire, să iasă la o cafea. Timpul parcă are o altă noțiune”, conchide Cristina Racoviță.

2 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments