A fost ales noul Consiliu de Mediere

Potrivit site-ului cmediere.ro, Consiliul de Mediere s-a întrunit în noua formulă de curând, ca urmare a organizării alegerilor în teritoriu la începutul acestui an (nr.2019). Mandatul noilor membri ai Consiliului de Mediere se întinde pe o perioadă de 4 ani, durată de timp în care mediatorii din toată țara speră la schimbări evidente și în beneficiul lor.

0
602

Noua componență a Consiliului de Mediere este formată din următorii membri titulari: Mihai Iulian MUNTEANU, Bianca Marta PINTEA, Nicoleta IONESCU, Dorin Valeriu BĂDULESCU, Claudiu Florinel Augustin IGNAT, Adreana TESLOVAN, Adriana CĂRARE, Anca IACOB, Zeno Daniel ȘUȘTAC.

 

Cu prilejul primei ședințe de constituire, au fost alese organele de conducere pentru mandatul 2019-2023, astfel:

Președinte: Mihai Iulian MUNTEANU

Vicepreședinte: Bianca Marta PINTEA

– Membru CP: Nicoleta IONESCU

– Membru CP: Dorin Valeriu BĂDULESCU

– Membru CP: Claudiu Florinel Augustin IGNAT

 

Pentru județul Iași, la demnitatea de membru în Consiliul de Mediere a candidat Adriana Cărare, obținând 217 voturi (36,11%) din partea mediatorilor (conform procesului verbal cu rezultatul votului la alegerile pentru Consiliul de Mediere 2019).

 

Potrivit declarației sale, Adriana Cărare și-a motivat intenția de a candida prin realizarea următoarelor obiective:

 

a. Promovarea solidarității medierii alături de celelalte profesii liberale prin stabilirea de relații de conlucrare cu alte organizații ale profesiilor liberale atât pe plan național, cât și internațional.

b. Înființarea unei Case de Ajutor Reciproc a Mediatorilor și a unei Case de Pensii a Mediatorilor.

c. Elaborarea unui ghid de practică unitară de domeniile în care este incidentă medierea, inclusiv un ghid pentru evidența financiar contabilă și arhivarea documentelor incidente activității de mediere.

d. Implementarea în Codul Deontologic al Mediatorului a dispozițiilor referitoare la asigurarea de răspundere civilă profesională. Această asigurare are drept scop protejarea mediatorului practician în cazul în care este antrenată răspunderea acestuia (asigurarea unor riscuri profesionale).

e. Inițierea de acțiuni pe lângă Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii pentru crearea instituției judecătorului delegat pentru încuviințarea acordurilor de mediere.

f. Implementarea într-un mod eficient și eficace a modificărilor Legii nr. 192/2006 privind medierea și exercitarea profesiei de mediator, așa cum rezultă din decizia Curții Constituționale nr. 560/2018.

g. Introducerea instituției Mediatorului din oficiu la instanțele de judecată, la parchetele de pe lângă instanțele de judecată și la secțiile de poliție, care să fie plătit prin ajutor public judiciar, pentru persoanele cu venituri reduse.

h. Încurajarea practicii privind înfățișarea părților acordului de mediere la instanța de judecată sau la instituția permanentă de arbitraj pentru a cere îndeplinirea procedurilor legale în vederea pronunțării unei hotărâri care să consfințească înțelegerea lor.

 

Ce își doresc mediatorii de la noul Consiliu de Mediere? Cu siguranță foarte multe…

În primul rând, mediatorii își doresc un cadru legal mai stabil, mai sigur, mai protectiv, pentru a-și putea desfășura activitatea vocațională în deplină siguranță și încredere.

Dar nu vom intra aici în dezbateri, ci vom acorda o șansă noului Consiliu de Mediere, dorindu-i multă energie în susținerea, consolidarea și promovarea medierii în următorii 4 ani.

 

Maria PaduraruMaria Păduraru

Mediator

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments