Teren perfect pentru competiții sportive în comuna Oțeleni

0
785
mini teren fotbal Oteleni

În capitala Moldovei, în cea mai mare parte a anului, sportivii sunt obligați să facă antrenamentele zilnice pe suprafețe de iarbă și pe terenuri sintetice prost îngrijite și prea puțin întreținute. Iată însă că, la depărtare de 60 de kilometric de Iași, în comuna Oțeleni, am găsit un teren sintetic făcut la standarde europene. Suprafața de joc, amenajată lângă Școala gimnazială, este dotată cu nocturnă și cu plasă de protecție. De ce un astfel de teren în comuna Oțeleni, ne spune însuși primarul. ”Acest minunat teren s-a născut din dorința de a nu-i mai vedea pe copii cum se jucau fotbal pe pietriș. Și eu, când eram elev, am jucat fotbal printre pietre”, spune primarul Felician Mihai Gherăescu.

 

Investiție de 300.000 de lei

Și, dacă veți crede că, pentru acest teren, edilul a făcut vreun proiect complicat sau i-au trebuit vreo 5 mandate pentru a finaliza lucrarile, ei bine, nu! Lucrurile nu au stat nicidecum așa, ci într-o manieră mult mai simplă, prin muncă: ”Din bugetul nostru, așa cum am putut, am strâns și am făcut economii. Lucrările au costat aproximativ 300.000 de lei. Lucrarea este ieșită din garanție dar văd că încă se păstrează. Îl întreținem, de exemplu s-a mai rupt câte o plasă, o să trebuiască să îl mai cosmetizăm”.

Primarul Felician Gherăescu a găsit și o metodă prin care să își asigure bugetul necesar pentru mentenanță: ”Noi îl și închiriem și banii pe care îi strângem din închiriere îi folosim pentru buna întreținere a stadionului, să îi prelungim durata de viață”.

 

Concursuri pentru sute de copii

Terenul este foarte bun și pentru competiții. În zilele de 14 și 5 aprilie, pe acel teren s-a desfășurat o etapă din competiția ”Colinele Iașului”. Aproximativ o sută de copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani din opt comune din județele Neamț și Iași s-au întrecut la alergare, săritura în lungime, oină și minifotbal.

Ocupanții primelor trei locuri la fiecare disciplină sportivă din concurs au fost recompensați de organizatori cu medalii, diplome, cupe, tricouri și mingi. ”Toate astea s-au făcut cu munca sponsorilor. Fiecare a pus umărul câte puțin, și țin să menționez Tiba, Giro, Consiliul Local Oțeleni, Școala gimnazială. Dar cel mai mult felicit copiii de la echipa noastră de minifotbal, care au ieșit pe locul unu”. Echipa de minifotbal de la Școala gimnazială Oțeleni s-a calificat în grupa principală a competiției Colinele Iașilor, grupă care se va desfășura în orașul Târgu Frumos, în perioada 5-15 mai.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments