Părinții unui fost consul al României la Chicago, escrocați prin Metoda Accidentul la Iași

0
568

Doi octogenari din Iași au fost escrocați recent prin celebra Metoda Accidentul. Victima, Leustean D. a fost sunată de către escroci, care sau recomandat a fi cadre medicale la un spital din Iași și i-au solicitat să achite urgent o sumă vitală pentru salvarea fiului ei, internat în stare gravă în urma unui accident ruter. Escrocii au somat-o pe femeie să caute banii și să nu închidă telefonul. Intre timp, la ușa bătrânei s-a înființat unul dintre infractori care a preluat suma de 22.000 de lei și s-a făcut nevăzut. Ulterior, femeia a aflat, cu ușurare, dar în același timp cu tristețe, că fiul nu a fost implicat în niciun accident, totul fiind o escrocherie prin care i-au fost luate femeii toate economiile din casă.

In seara zilei de 21 mai am primit o sesizarea din partea unei femei de 81 de ani, cu privire la faptul că în aceeași zi, o persoana necunoscută a contactat-o telefonic și, sub pretextul că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei, bani necesari pentru presupusa operație. Femeia le-a înmânat suma de 22 mii lei, iar ulterior a luat legătura cu fiul care i-a comunicat faptul că nu a suferit niciun accident. A fost întocmit dosar penal pentru înșelăciune și se continuă cercetările pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului ”, a declarat Anca Vajaiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Județean Iași.

 

“Victima”, reprezentant diplomatic al României în America

Culmea tupeului, după ce femeia și-a dat seama că a căzut în plasa unor infractori fără scrupule și a reclamat acest fapt la Politie, escrocii au sunat-o și au întrebat-o candid de ce a făcut plângere la Politie, pentru că ei nu au vrut decât să o ajute. Cazul se afla în atenția Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Iași.

Lucian_Leustean

Cât privește “victima” accidentului rutier invocat de escroci, ai cărei părinti au fost escrocați, această persoană este profesorul universitar, Lucian Leustean, fost consul general al României în Statele Unite ale Americii, la Chicago, în perioada 2008-2012.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSeminar de IT la Palatul Roznovanu
Articolul următorPotop în Moldova: Salvatorii scot oamenii de sub ape – Video
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments