Efectele noilor tehnologii IT&C în domeniile ingineriei civile și arhitecturii, dezbătute la Iași de experți internaționali

În perioada 30-31 mai, Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași desfășoară cea de-a XV-a ediție a Conferinței Internaționale ”Computational civil engineering” (CCE2019). Scopul principal al manifestării este prezentarea impactul utilizării noilor tehnologii IT&C în domeniul ingineriei civile și al arhitecturii, pentru a scoate în evidență beneficiile folosirii acestor unelte.

0
246

În deschiderea evenimentului a fost invitat și primarul Iașului, Mihai Chirica, programul fiind completat de prelegeri ale unor personalități din domeniu din țări precum SUA, Canada, Noua Zeelandă, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord, Polonia, Italia, Republica Moldova și România.

„Este o mare bucurie pentru oraș găzduirea unui astfel de eveniment, demostrând încă o dată că școala tehnică ieșeană este una dintre cele mai bune școli de profil din România. Tema conferinței este una actuală, întrucât noua revoluție industrială intervine în toate domeniile de activitate esențiale pentru nevoile comunităților. Sunt convins că Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» Iași prin Facultatea de Construcții și Instalații va reuși să facă față noilor provocări ale acestei ere, iar studenții și profesorii își vor dovedi în continuare nivelul înalt al competențelor în acord cu inovațiile tehnologiei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Evenimentul a devenit unul de tradiție pentru Facultatea de Construcții și Instalații, fiind organizat în parteneriat cu Societatea Academică „Matei Teiu-Botez”. Înainte de anul 2015, simpozionul era găzduit anual în colaborare cu „Spanish Association for Earthquake Engineering”, iar din 2016 s-a luat decizia ca manifestarea să fie organizată o dată la fiecare doi ani. Din 2017, conferința internațională este desfășurată în colaborare cu The International Center for Numerical Methods in Engineering (CIMNE), de la Universitatea Tehnică a Cataloniei, Barcelona, Spania.

Printre speakerii ediției actuale a CCE2019 se numără: Jason Ingham de la University of Auckland (Noua Zeelandă), Neculai Tutos, Klaro Consulting, SUA, Konstantinos Tsavdaridis, University of Leeds, din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Palermo, de la York University din Canada, Ioan Nistor, de la University of Ottawa, Canada, Alex H. Bărbat, de la International Centre for Numerical Methods in Engineering, Spania.

Conferința Internațională  ”Computational civil engineering” face parte din calendarul Festivalului Internațional al Educației desfășurat în lunile mai-iunie.

Detalii despre temele dezbătute în cadrul conferinței, aici:

https://www.tuiasi.ro/evenimente/facultatea-de-constructii-si-instalatii-organizeaza-conferinta-internationala-computational-civil-engineering-in-perioada-30-31-mai-2019/

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHoroscop 31 mai 2019
Articolul următorCampanie caritabilă: “Stai la masă cu o faptă bună!”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments