Un desert fraged, pufos și extrem de simplu

0
264

Pandișpanul este una dintre cele mai simple rețete practicate de gospodine. Un desert foarte pufos, fraged care se topește în gură. Rețeta o puteți folosi și atunci când doriți să faceți un tort. Pandișpanul merge uns cu orice cremă preferată, puteți adăuga fructe sau cacao. Blatul poate fi configurat după preferințe, fie cu cacao, mac sau chiar și nuci. Pentru o rețetă reușită trebuie să aveți un mixer.

Pentru pandișpan aveți nevoie de cinci ouă, 200 de grame de zahăr, 150 de grame de făină calitate superioară. Dacă doriți puteți înlocui trei linguri de făină cu amidon alimentar pentru un pandișpan mai fraged.

Mod de preparare

Pentru început separați albușurile de gălbenușuri, iar jumătate din cantitatea de zahăr, aproximativ 100 de grame, o puneți peste gălbenușuri. Se iau albușurile și se fac la mixer până se fac o spumă albă, iar când aceasta începe să se întărească se adaugă treptat zahărul. Se bate totul bine până când întoarceți bolul și ele nu mai curg. Separat, gălbenușurile se bat cu restul de zahăr rămas până se fac spumă și cresc în volum de trei ori. Se ia o treime din albușul bătut și se amestecă cu atenție cu gălbenușurile. Trebuie să amestecați încet și în direcția de sus în jos. După care se adaugă făina la fel de încet și încercați să omogenizați totul. În cazul în care doriți să adăugați cacao, nuci, alune sau fructe le adaugați prima dată în făină urmând ca împreună cu făina să le puneți în gălbenușuri. Se adaugă și restul de albuș și se amestecă de sus în jos. Compoziția este gata, trebuie să pregătiți tava unde o să puneți o bucată de hârtie de copt. Se pune alatul de pandișpan în tavă și se nivelează atent. După care se lasă tava la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute.

Când este gata îl lăsați să se răcească, îl scoateți din tavă, după care trebuie lăsat opt ore pentru a-l putea orna sau prepara pentru tort, atunci absoarbe cel mai bine crema și se taie mai ușor. Cel mai bine ar fi să îl coaceți seara, iar a două zi să îl ornați.

Dacă doriți să faceți pandișpan din timp, acesta poate sta foarte bine trei sau chiar patru zile în folie alimentară, congelat chiar și trei luni de zile.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 de grame de zahăr
  • 150 de grame făină albă calitate superioară
  • fructe, cacao, nuci, mac, alune etc.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments