Viorica Dăncilă: „Nu aș vrea să îl judec pe Liviu Dragnea, dar aș vrea să schimb modul de lucru”. Premierul a făcut portretul viitorului preşedinte PSD

0
159
Viorica Dancila

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă a declarat, luni, după şedinţa BPN, că noul lider al partidului trebuie „să se consulte în permanență cu colegii”. Întrebată cum trebuie să fie viitorul președinte al PSD, Dăncilă a spus: „Să fie un om echilibrat, să adune în jurul lui oameni, să aibă răbdare. Fiecare părere în partid este importantă, să se consulte în permanență cu colegii. Decizia nu trebuie să o ia președintele, ci să o ia în forurile statutare. Dacă o decizie este bună să își asume toți acest lucru, dacă nu este bună, să și-o asume toți. Să fie pro-european, atașat valorilor democratice și transatlantice. Să genereze un val de credibilitate, să aibă încredere în el. Să fie un om hotărât să nu se sperie la primul obstacol”. Chestionată dacă Liviu Dragnea nu a condus astfel partidul, ea a precizat că nu vrea să îl judece pe acesta, dar deciziile nu mai trebuie luate de un singur om.

„Nu aș vrea să îl judec pe Liviu Dragnea, dar aș vrea să schimb modul de lucru. Decizia nu trebuie să mai fie luată de un singur om. Trebuie discutat cu reprezentanții noștri din Parlament, părerea lor este importantă. Trebuie să învățăm din trecut ți să eliminăm lucrurile care nu au funcționat, să venim cu altă abordare pentru a recâștiga electoratul din 2016”, a continuat Viorica Dăncilă.

Ea a vorbit despre nevoia unei conduceri colective în partid. „Decizia nu trebuie să o ia preşedintele, decizia să se ia în forul statutar. Dacă o decizie e bună, să se bucure de acest lucru, şi dacă nu este bună să-şi asume.

Cred că trebuie să fie o conducere colectivă. Un viitor preşedinte al PSD trebuie să fie un om proeuropean.”, a precizat premierul. „Nu am vorbit despre candidaturi la şefia PSD, dar eu sper să avem mai mulţi candidaţi, pentru că eu cred că nu e bine să avem un candidat unic. Şi toţi cei care vor să candideze să poată să facă acest lucru, cu susţinerea organizaţiei din care fac parte”, a mai spus ea.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments