Culmea divorţului! Consilier local, citat cu mandat de aducere în calitate de martor

Consilierul local PSD, Mihai Liviu Gavril este citat într-un dosar de divorț a doi membri din partidul din care face parte. Partea proastă este că Mihai Liviu Gavril nu s-a prezentat la niciun termen, iar de jumătate de an trimite doar documente prin care își justifică absența. În cazul în care nu se va prezenta nici la termenul din data de 28 iunie, consilierul local riscă să primească amenda maximă prevăzută de lege.

0
1979
Mihai Liviu Gavril

Mihai Liviu Gavril, consilier local PSD este numit martor de către Roxana Liliana Andrei în dosarul său de divorț cu Tudor Cătălin Caciuc. Dosarul a fost înregistrat la finele anului trecut, însă nici în prezent nu s-a constatat divorțul. Asta pentru că martorul propus în dosar nu s-a prezentat până acum la niciun termen. Martorul în cauză se numeşte Mihai Liviu Gavril, consilier local PSD. Pe masa judecătorilor au ajuns doar hârtii prin care consilierul local și-a justificat prezența în alt loc. La ultimul termen, cel din 31 mai 2019, Gavril a fost citat cu mandate de aducere. “Soluția pe scurt: Acordă termen la data de 31.05.2019, pentru când se va cita martorul G.M.L., cu mandat de aducere cu punere efectivă în executare.

Document: Încheiere de ședință 05.04.2019”, conform www.portal.just.ro. Nici aşa consilierul Miahi Liviu Gavril nu s-a prezentat. Astfel că magistraţii au propus ca la următorul termen să fie amendat în caz de neprezentare.

„Soluția pe scurt: Acordă termen la data de 28.06.2019, pentru când se va cita martorul G.M.L., cu mențiunea aplicării unei amenzi în cuantumul maxim prevăzut de lege, în caz de neprezentare.

Document: Încheiere de ședință 31.05.2019”, conform www.portal.just.ro.

 

Toţi sunt membri PSD

Consilierul local PSD, Mihai Liviu Gavril susține că de fiecare dată când cei doi tineri au avut termen pentru divorț a fost ocupat și a trimis documente prin care își justifica lipsa. Întrebat cum de este martor în acest dosar Mihai Liviu Gavril nu a dorit să răspundă nici să precizeze relația lui cu această familie sau chiar cu Roxana Liliana Andrei, femeia care l-a propus martor. Cert este că toți cei trei sunt membrii PSD.

 „Păi nu m-am prezentat, care ar fi problema?! Nu știu ce scrie pe portal, eu am fost membru al Biroului Electoral Județean și am depus o cerere ca urmare a faptului că pe regulamentul de funcționare a Biroului Electoral Județean spune că niciun membru al biroului atât timp cât este în mandat nu poate primi o altă însărcinare sau altă chestiune, printre care nici măcar chestiunea asta. Am depus și magistratul a fost de acord și din punctul meu de vedere s-a dat un alt termen”, a explicat Gavril. Mai mult decât atât, el susţine că nu a fost căutat de jandarmi.

“Eu am fost numit martor de către una din părți, nu m-am autoinvitat. Nu risc absolut nimic. Dacă nu am altceva de făcut sau dacă nu am o scuză obiectivă sunt prezent. Problema spune acolo că se emite mandat de aducere doar în situația în care persoana care este citat ca martor nu are o scuză obiectivă. La ambele termene am depus în instanță act prin care îmi justificam prezența în altă parte. Asta este o chestie privată, nu dau relații prin telefon. Nu există mandat de aducere. Dacă ar fi fost mandat de aducere, de la Jandarmerie ar fi trebuit să mă sune pe telefon, asta e procedura și să mă întrebe dacă doresc să vin. Dacă aș fi spus că nu vin mi-ar fi spus că există un mandat de aducere și că trebuie să îl și semnez. S-ar fi deplasat la domiciliul meu, ar fi bătut în ușă frumos și ar fi răspuns eu sau altcineva și ar fi lăsat mandatul de aducere spre cunoștință punându-mi în vedere că la opt treizeci în ziua procesului ar trebui să mă prezint acolo. Asta este procedura. Nu a venit niciun jandarm, nu m-a sunat absolut nimeni. Dacă nu mă prezint și nu aduc ca urmare a neprezentării mele o dovadă, cum că lipsa mea este obiectivă atunci doar simpla neprezentare și nedovedire a neprezentării duce la amendare și asta pentru că și martorii au obligația să se prezinte în instanță, dar v-am spus că există o singură excepție de la această obligație și anume faptul când martorul își justifică lipsa cu o cauză obiectivă”, a mai adăugat Gavril.

 

Nu se duce nici la următorul termen?

Magistraţii care judecă dosarul de divorţ, ar putea avea o surpriză la termenul din 28 iunie. “Până în momentul ăsta nu am nicio cauză obiectivă, singura problemă care ar fi și nu m-aș putea prezenta din nou la respectivul termen ar fi doar dacă Consiliul Local Iași va pune sedința de pe luna iunie pe data de 28. Eu nu știu ce se întâmplă până pe data respectivă. De obicei ședința de Consiliu Local se face cam în ultima zi, probabil că ședința va fi pe 27 sau 28. Dacă ședința de Consiliu Local este pe 28 evident am o scuză obiectivă să nu mă prezint pentru că sunt consilier local și mă duc la ședință”, a declarat Mihai Liviu Gavril, consilier local PSD.

 Chiar dacă încearcă de jumătate de an să divorţeze, cele două părţi s-ar putea împăca.

„Nu mă interesează pe mine, nu eu sunt scopul divorțului între Andrei Roxana și celălalt domn. Eu sunt martor și ei dacă vor să divorțeze și nu pot din cauza lipsei mele există în procedura civilă următoarea chestiune – renunțarea la martor. Sau judecătorul poate să decadă partea din martorul care a fost acceptat și să întrebe partea dacă nu are un alt martor. Nici partea care m-a propus dacă vede că nu mă prezint poate să renunțe sau instanța poate să înlocuiască martorul și să fie numit un alt martor. Nu are legătură procesul cu prezența mea. E un proces banal. Din câte știu eu la ultimul termen avocații au cerut termen în vederea împăcării părților. Una din părți a cerut termen în vederea împăcării părților și instanța a acceptat și motivația asta”, a mai spus Mihai Liviu Gavril, consilier local.

 

Divorț cu scandal

Cei doi soți, Roxana Liliana Andrei și Tudor Cătălin Caciuc chiar dacă nu au copii se judecă pentru împărțirea bunurilor. Soțul susține că a fost nevoit să părăsească locuința comună din cauza soției, iar din cauza martorului care nu se prezintă așteaptă de mai bine de jumătate de an decizia judecătorilor pentru a finaliza divorțul.

 

„În urma unor neînțelegeri familiare am fost nevoit să mă adresez instanței de judecată pentru a-mi rezolva problemele cu fosta mea soție asta chiar dacă eu am încercat să ne rezolvăm problemele pe cale amiabilă, ținând cont că nu avem minori și lucrurile puteau fi foarte simple. Fosta mea soție nu a dorit să ne înțelegem în niciun fel cu despărțirea şi astfel, la sfârșitul anului 2018, am cerut divorțul și de atunci ne judecăm. Iar fosta mea soție a făcut presiuni din ce în ce mai mari în toate aceste luni de calvar, atât pentru mine cât și pentru părinții mei. M-am trezit la proces cu un martor fictiv care nici nu are bunăvoința de a se prezenta la proces. Este vorba de un consilier local care, după părerea mea, ar trebui să știe legile mai bine ca noi și care ne reprezintă la nivel de municipiu, votând pentru proiectele importante ale Iașului. Nu știm din ce motive consilierul local Mihai Liviu Gavril nu se prezintă atât timp cât fosta mea soție l-a solicitat ca martor în procesul nostru de divorț. În plus nu înțeleg ce fel de declarație poate face acest consilier local, Mihai Liviu Gavril care nu a avut treabă cu căsnicia mea și nici măcar nu ne-am vizitat ca prieteni. Rugămintea mea este să se prezinte, au fost trei termene până acum și nici urmă de el. Am înțeles că a primit mandat de aducere sau că va fi amendat, dar se pare că pentru acest consilier local legea nu contează și nici nu îi pasă că a intervenit în viața a doi oameni pe care nici măcar nu i-a cunoscut prea bine”, a declarat Tudor Cătălin Caciuc.

 

Mai mult decât atât, Tudor Cătălin Caciuc a simțit încă de la începutul căsătoriei că sunt probleme și asta pentru că Roxana Liliana Andrei nu a dorit să preia numele de Caciuc. Aceasta lucrează ca asistent medical la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași.

 

„În plus nu știu dacă cineva a învățat-o pe fosta mea soție să îmi facă plângere penală în care să mă acuze de furt din propria mea casă. Asta în contextul în care de mai bine de jumătate de an încerc să îmi recuperez lucrurile din casa pe care am cumpărat-o împreună cu fosta mea soție care a început să fie violentă și am fost nevoit să părăsesc și domiciliul. Apartamentul pe care îl avem a fost cumpărat împreună prin prima casă. La sfârșitul acestei luni urmează cel de-al patrulea termen, iar din cauza faptului că martorul Mihai Liviu Gavril, martorul fostei mele soții nu s-a prezentat, chiar dacă a fost citat cu mandat de aducere, sunt nevoit să suport cheltuieli suplimentare de judecată. Singurul lucuru pe care mi-l doresc este acela de a ajunge cu fosta mea soție la o înțelegere amiabilă conform legii, iar martorul ei domnul Mihai Liviu Gavril să se prezinte la proces pentru a fi audiat și să se termine acest calvar”, a încheiat Tudor Cătălin Caciuc.

Contactată telefonic, Roxana Liliana Andrei nu a fost de găsit pentru a comenta subiectul. Următorul termen este pe data de 28 iunie 2019.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCampioanele grației
Articolul următorA venit vara! Cum slăbești în doar câteva minute…
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments