Hrișca la tavă vă va convinge că hrișca, pseudo-cereală, prea puțin cunoscută în gastronomia românească, ar trebui să ocupe un loc de cinste. Practic gustul puternic al ciupercilor, aroma conopidei dulceagă, aroma pătrunjelului, dar și adierea de nucă de toamnă din hrișcă creează împreună o combinație care vă va da gustul unic al unei rețete de neuitat.
Pentru hrișcă la tavă aveți nevoie de două căni și jumătate de hrișcă spălată, un kilogram de conopidă, jumătate de kilogram de ciuperci tăiate felii, două cepe tocate mărunt, șase linguri ulei de floarea soarelui, pătrunjel tocat mărunt, sare și un pahar de smântână de soia.
Mod de preparare
La început se călește hrişca pentru câteva minute, în puțină apă și patru linguri de ulei. Trebuie să știți că adăugăm apă pentru că hrișca trebuie înăbușită ca să se înmoaie, nu să se prăjească. După care adăugăm trei căni de apă și lăsăm să fiarbă aproximativ jumătate de oră. Trebuie să respectați timpul de fierbere pentru ca hrișca să iasă la consistența dorită. Eventul pregătiți hrișca peste noapte la înmuitat în apă, aceasta trebuie să stea cel puțin zece ore. În timp ce hrișca este pe foc pregătiți conopida, aceasta se desface în buchețele și se spală bine. Fierbem conopida separat timp de aproximativ cinci minute, în apă cât să o acopere, după care se strecoară. Se toacă ceapa mărunt și se prăjește împreună cu ciupercile tăiate felii în două linguri de ulei, puțină apă, iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Trebuie să aveți grijă să nu adaăugați prea multă apă, doar trei linguri și asta pentru că ciupercile conțin și ele apă.
Pregătiți un vas termorezistent în care trebuie să așezați un strat de hrișcă, peste el ciupercile, după care ceapa, iar la sfârșit buchetele de conopidă. După care se pune sare după gust și se toarnă paharul de smântână de soia. Totul se lasă la cuptor aproximativ aproximativ 20 de minute. După preferințe hrișca la tavă se poate servi cu o salată din crudități.
Hrișca la tavă nu este doar o rețetă de slăbit, ci și o rețetă pentru perioadă de post.
Ingrediente
- două căni și jumătate de hrișcă
- un kg de conopida
- jumătate de kg ciuperci
- două cepe
- șase linguri ulei de floarea soarelui
- pătrunjel
- sare
- un pahar smântână de soia