Dumitru Dragomir ar putea reveni în fotbal. La ce echipă se implică Mitică de la Ligă

0
85
Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir, 73 de ani, fostul președintele al Ligii Profesioniste de Fotbal, a tratat preluarea echipei Daco Getica București de la patronul Ilie Ciuclea. Daco Getica, echipă antrenată de Marius Baciu, s-a salvat de la retrogradarea în Liga 3 în acest sezon, terminând, în ciuda restanțelor la jucători, pe poziția a 11-a.

Patronul Ilie Ciuclea e tentat să vândă echipa, iar unul dintre cei cu care a discutat este Mitică Dragomir, fostul șef de la Ligă. Prețul de vânzare este cuprins între 500.000 și 1.000.000 de euro. Există și varianta ca Mitică să fie atras și ca investitor.

Dumitru Dragomir a explicat, pentru Libertatea, care au fost discuțiile purtate cu Ilie Ciuclea: ”Mă întâlnesc des cu Ilie Ciuclea, îmi este ca un frate. Am vorbit despre club în general și despre centrul de copii și juniori, în special, nu despre posibilitatea de a prelua eu echipa. Sfaturi voi da tot timpul oamenilor din fotbal”. De precizat că, în decembrie 2017, clubul Juventus București, retrogradat în Liga 2 la finele acelui sezon, a fost somat de campioana Italiei, Juventus Torino, să-și schimbe numele și a devenit Daco Getica. De asemenea, gruparea din Colentina a avut probleme cu baza, din cauza unui litigiu cu fostul proprietar, însă lucrurile s-au rezolvat.

Duminică, la clubul Daco-Getica a avut loc o ședință, când s-a decis plecarea în cantonament, la Govora, și li s-a promis jucătorilor rămași achitarea datoriilor. Ultimii bani care li s-au dat fotbaliștilor au fost banii promiși după victorie de la Ploiești, 3-1 cu Petrolul, pe 27 aprilie.
Ilie Ciuclea, alias ”Regele gunoaielor”, 75 de ani, este cunoscut ca un naționalist convins, care nu s-a ferit niciodată să-și expună public propriile idei.

La meciurile echipe de pe teren propriu se intonează de fiecare dată imnul României ”Nivelul meu de naționalism este cel pe care îl cer de la fiecare român care există pe pământul ăsta. În casa noastră românească au loc și alte neamuri, dar trebuie să ne respecte obiceiurile și familia. Ăsta e naționalismul meu! Dacă vrei să te muți în casa noastră, nu încerci pe urmă să îmi iei nevasta la trântă sau să mă batjocorești cu intenție, pentru că nu e în regulă.

Avem și activități cultural-artistice, soția a organizat singurul cor privat din România. A fost chemat în toată Europa. Familia noastră a plecat de la ideea să ducem la capăt niște lucruri normale, nu căutăm senzaționalul. Faptul că în țară se întâmplă lucrurile pe dos, asta face ca noi să ieșim în evidență, să părem excepționali. Dar noi nu urmărim acest lucru”, a explicat Ciuclea în urmă cu mai mulți ani. Clubul Juventus București s-a înființat în 1992. Clubul nu avea nicio legatură, în afara numelui, cu fostul Juventus din perioada interbelică.

 

0 0 votes
Article Rating


SURSĂlibertatea.ro
Articolul precedentCalendar ortodox iulie 2019. Cele mai importante praznice ale lunii lui Cuptor
Articolul următorBikini-ul aproape invizibil, purtat de o tânără din UK, face furori pe internet
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments