Poate pare greu de crezut, dar primarul municipiului Iași, Mihai Chirica este îndrăgostit de bucătărie. Una din pasiunile sale este gătitul. Mai mult decât atât, edilul are propriile rețete și nu ratează niciodată ocazia de a găti atunci când se ivește. Cele mai bune rețete ale lui Mihai Chirica sunt cu cartofi, pește sau carne de vită. Mai mult decât atât dexteritatea în bucătărie o are încă din copilărie. Vă provocăm să încercați rețeta pe care primarul municipiului Iași, Mihai Chirica o gătește cel mai des. Pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Ingredientele primarului Mihai Chirica
Orice rețetă pentru primarul municipiului Iași, Mihai Chirica este o provocare. Și asta pentru că edilul poate găti aproape orice. În plus, de fiecare dată reușește să adauge ingrediente care dau un gust aparte. De exemplu, secretele bucătăriei lui Mihai Chirica se bazează pe mâncărurile orientale.
„Nu aș putea să spun că am un fel de mâncare preferată. Cam tot ce îmi propun să gătesc îmi place pentru că o fac pentru a fi consumat. Am o rețetă inventată de mine și pe care o diversific ori de cîte ori pot. Este vorba despre o rețetă specială de cartofi prăjiți, dar nici fierți în ulei, nici cartofi țărănești, e vorba despre o rețetă care aduce o combinație de gusturi orientale cu gusturi românești. Folosesc și stafide, folosesc și ceapa prăjită, folosesc și uleiul de soia. Ca pentru orice bărbat am și câteva rețete persoanale de omlete. La fel cum folosesc mai mult gustul oriental de data aceasta în combinație cu gustul pe care îl are oul și care îmi iese foarte bun”, a explicat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.
Cum a învățat Mihai Chirica să gătească
Poate la început a fost doar o joacă, însă pe parcursul copilăriei Mihai Chirica a descoperit secretele din bucătărie.
„Nevoia te învață să gătești. Nu că nu mi-ar fi asigurat părinții, dar stând foarte mult în preajma buniciului, bunica a decedat când eu aveam doar cinci ani, și practic până la 18 ani, pe parcursul a 13 ani de zile vacanțele le-am petrecut cu bunicul de pe mamă. El nu s-a mai recăsătorit și ne-am gătit împreună. Știam să facem de toate, la fel cum gătesc gospodinele. Și de acolo am învățat să gătesc și să prepar produsele alimentare și tradiționale și netradiționale. Îmi face plăcere întotdeauna să gătesc”, a adăugat Mihai Chirica.
„Specificul restaurantului de obicei îți stimulează și gustul. Prefer să aleg de fiecare dată un produs din pește sau vită, dacă el există și dacă îmi dă premisele că este un produs de calitate”, a mai spus primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.
Omletă orientală
Una dintre reţetele preferate ale lui Mihai Chirica este omleta orientală. Ne-a dezvăluit şi nouă reţeta. Pentru o omleta orientală vă trebuie trei ouă, două roșii, un ardei gras, o ceapă roșie de apă, pătrunjel, oregano, două foi salată, 100 grame brânză proaspătă, o lingură ulei de măsline. Pentru început se încinge tigaia cu ulei de măsline, după care ceapa se taie rondele, iar ardeiul gras fâșii și se pun în tigaie. În timp ce acestea se călesc se bat ouăle într-un vas împreună cu brânza rasă, se adaugă puțin oregano și roșiile tăiate cubulețe. Toate se adaugă în tigaie și se prăjesc la foc mic. Omleta se prăjește pe ambele părți. După preferințe se pliază și se pune într-o farfurie pe care se pun și frunzele de salată, dar și câteva frunze de pătrunjel proaspăt.
Ingrediente
– 3 ouă
– două roșii
– un ardei gras
– o ceapă roșie de apă
– pătrunjel, oregano
– două foi salată
– 100 grame brânză proaspată
– o lingură ulei de măsline