Coaste de porc marinate la cuptor

V-am pregătit o rețetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă, care îți face poftă cum o vezi. Nu poți să te abții de la așa un preparat. Coaste de porc marinate sau scăricică marinată sunt acele coaste fragede, rumene, lipicioase de te lingi pe degete.

0
2366

Scăricica marinată

Coastele de porc marinate este rețeta care îți testează abilitățile în bucătărie și care te învață să pregătești carnea fragedă. Chiar dacă pare a fi o rețetă simplă, extrem de delicioasă, ceea ce trebuie să știi este cum trebuie să obții carnea fragedă, rumenă și lipicioasă. Asta în contextul în care de cele mai multe ori, dacă nu aplici rețeta cum trebuie, rămâi cu carnea tare și uscată. Carnea marinată este cea care îți dă siguranța că obții un preparat fraged, iar carnea alunecă singură de pe os. În plus carnea trebuie să fie roz și suculentă.

Pentru această rețetă aveți nevoie de aproximativ două kilograme de coaste de porc, fiind vorba despre scăricică cu mai multă carne, un mix de condimente uscate, sos barbecue făcut în casă, ulei și sare.

Mix de condimente

Pentru a obține o carne fragedă și lipicioasă trebuie să folosiți un mix special de condimente. Pentru asta adăugați într-un bol o lingură de cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, cimbrișor, maghiran, salvie, nucușoară rasă, coajă de nucușoară, ienibahar, muștar pudră, boabe de ienupăr, două linguri de chimen măcinat, chimen semințe, piper negru, piper verde, piper szechuan, boia iute, fulgi de ardei iute și câte patru linguri de boia dulce, boia afumată, fulgi de usturoi, fulgi de ceapă, fulgi de țelină și la sfârșit două linguri mari de sare și zahăr brun.

Practic marinarea uscată este extrem de eficientă, carnea devenind foarte fragedă și aromată. După ce marinați coastele aceste se pot prepara la cuptor sau grătar, iar pentru acest lucru trebuie să folosiți un sos barbecue.

Mod de preparare

După ce am pregătit mixul de condimente ne pregătim să îndepărtăm pielița albicioasă care acoperă coastele, cu ajutorul unui cuțit. Pielița se îndepărtează pentru a nu risca să obținem o carne tare. Pielița nu face decât să strângă la prăjit. Următorul pas este acela de a săra bine fiecare fâșie de coste pe ambele părți, asta ținând cont că în mixul de condimente nu am pus prea multă sare. După ce am pus sarea, presărăm din abundență cu condimentele uscate și așezăm coastele într-o tavă încăpătoare. În cazul în care nu mai rămâne loc în tavă, preferabil ar fi să le băgați într-o pungă rezistentă. Următorul pas este acela de a înveli totul cu un sac de plastic și lăsăm tava cu coaste aproximativ 24 de ore la frigider. Dacă doriți le puteți lăsa și trei zile, timp în care carea se impregnează cu arome și începe să se frăgezească, astfel o să observați cum stratul de condimente se umezește de sucurile cărnii. După ce am terminat marinarea, fiecare, după plac, poate să taie coastele în șir de două și astfel o să obțineți opt bucăți. Din ele puteți să le vidați în pungi speciale și să le puneți la congelator în cazul în care doriți să gătiți și altă dată ceva rapid. După care pregătim sosul de barbecue pe care fie îl faceți în casă fie puteți folosi unul din comerț, dar trebuie să fiți atenți să aibă boia afumată care să îi confere aroma de fum de grătar.

 

După ce am lăsat suficient timp carnea cu mixul de condimente acestea se îndepărtează cu un șervețel de hârtie. Practic condimentele și-au făcut treaba și următorul pas este cel de a unge cu un penson coastele cu sos barbecue, pe ambele părți.

Trebuie să alegeți o tavă încăpătoare pentru fripturi, cu grilaj. Se toarnă două căni de apă în tavă și se acoperă totul cu folie de aluminiu. Se pregătește și cuptorul care se pune la 170 de grade C și se dă tava cu coastele de porc la copt pentru aproximativ două ore, timp în  care la o oră se întorc coastele pentru a se găti uniform și se mărește și temperatura la 220 de grade C. După care se scoate folia, se ung din nou coastele cu sos barbecue și se lasă pe ambele părți la rumenit câte 15 minute. Scăricica marinată merge bine cu cartofi copți sau salate de sezon. Dacă vă este la îndemână, puteți pregăti și un sos tzatziki cu iaurt și usturoi.

INGREDIENTE

  • 2 kg coaste de porc
  • mix  de condimente uscate
  • sos barbecue
  • ulei
  • sare

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments