Evaziune fiscală la Finanțele Locale! Un inspector ține la secret un magazin de cadouri

0
1245

Un inspector al Finanțelor Locale a fost descoperit că face evaziune fiscală prin intermediul unui magazin de cadouri online, care nu se regăsește în declarația de avere sau de interese. Alina Gergeta Vuza este inspector în cadrul Direcției Economice de Finanțe Publice Locale (DEFPL) Iași- Serviciul Constatare Impunere din anul 2010 și prestează diverse activități comerciale în afara oricărei forme de organizare comercială (n.r. fără societate comercială sau PFA) și, totodată, fără să declare la Finanțe veniturile rezultate. În cazul acestei bugetare se aplică, pe bună dreptate, expresia lupul, paznic la oi. Ani de zile, inspectorul Finanțelor a obținut sume de bani pe care nu le-a declarat, din vânzarea de produse hand made prin intermediul magazinului de cadouri online Seru Fineart, o afacere care nu se regăsește în nicio declarație de avere sau de interese, din 2010 încoace.

 

O casă cumpărată fără acoperire

Potrivit declarațiilor de avere din 2010 și până în prezent, angajata Finanțelor Locale a moștenit în anul 2008, cotă parte dintr-un apartament din partea tatălui, și figura cu un credit de 19.000 euro, scadent în anul 2017. În declarația din anul 2013 , Vuza Alina mai bifează o moștenire reprezentată de un teren în suprafață de 500 mp, dobândit de la o anume Dănilă Ioana. În anul 2014 apare cu o declaratie ilizibilă. Doi ani mai târziu, terenul moștenit nu mai figurează în declarația de avere. În schimb, în anul 2016, în declarația de avere figurează că a cumpărat un apartament de 42 mp, fără se justifice de unde au provenit banii pentru această achiziție, în condițiile în care salariul lunar nu depășea suma de 2600 de lei și mai avea și un credit de acoperit. Un an mai târziu, apartamentului respectiv i se modifică suprafața în declarația de avere, de la 42 mp la 46 mp, iar în declarația de avere din acest an apare, tot din neant, un apartament de 46,47 mp cumpărat în anul 2016. La achiziții mai apare un autoturism Matiz, dar și un salariu majorat la 4 mii de lei, și în 2019 la 4500 lei.

 

Inspectorul sociopat

Dar să vedem ce face inspectorul Alina Vuza pentru acești bani. Peste încălcarea legii, inspectorul Primăriei este cunoscut, atât de colegi cât și de contribuabili, ca o persoană cu grave probleme comportamentale și chiar psihice.

“Nu se înțelege cu nimeni, tot timpul este pusă pe harță, atât cu colegii cât și cu contribuabilii. Nu își poate controla emoțiile, semn al unui grav dezechilibru psihic. Într-o zi a venit un contribuabil care ieșise din pușcărie și avea de achitat 200 de milioane de lei vechi, impozit la mașină. Omul era foarte nemulțumit și susținea că suma este ridicol de mare, că el nu a folosit mașina în perioada de detenție și nu vrea să plătească. Vuza a început să-l apostrofeze, să îl trateze ca pe un boschetar, și puțin a fost ca fostul deținut să nu o bage sub un dulap. Astfel de comportamente sunt curente în relația Alinei Vuza cu contribuabilii și cu colegii”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, un angajat al DEFPL Iași.

După cum s-a văzut din situația prezentată, această bugetară este un caz clar de angajat sociopat plătit din bani publici, o persoană care nu se sfiește să arate lipsă de considerație față de lege și contribuabili, situându-se deasupra tuturor, iar o examinare psihologică mai atentă nu ar strica, și nicio convocare în fața unei comisii de disciplină dar, înainte de toate, se impune începerea unei cercetări penale din partea unor organe de anchetă sau a Agenției Naționale de Integritate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments