Fosta şefă a Tarom, după ce a fost audiată la DNA: ”Domnul Cuc a trecut o linie”

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, a ajuns luni dimineață la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane în ziua moţiunii de cenzură.

0
67

După audieri, ea a declarat că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, “a trecut o linie” atunci când a considerat “că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om”.

“Eu cred în familie, în carieră şi TAROM. TAROM este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva”, a declarat Mezei la ieşirea din DNA.

DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură.

Ea le-a prezentat procurilor toată corespondența cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc și discuțiile prin care acesta i-ar fi cerut ca în ziua moțiunii de cenzură în care a căzut Guvernul Dăncilă să țină câteva avioane la sol, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la vot.

Până acum, Mezei a făcut referire inclusiv la corespondența avută cu ministrul Cuc prin aplicații de socializare precum WhatsApp, iar aceste discuții se pot transforma în probe în acest dosar.

Deocamdată, procurorii DNA vorbesc de o cercetare in rem în care sunt vizate acuzații de abuz în serviciu, probabil și instigare la abuz în serviciu. 

În cazul în care procurorii DNA vor strânge dovezi pentru punerea sub acuzare a ministrului Răzvan Cuc, va fi nevoie de o procedură specială, pentru că acesta este și parlamentar și este nevoie de o aprobare specială din partea Camerei Deputaților.

Recent, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.

Consiliul de Administraţie al Tarom preciza că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau.

“Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR”, arătau reprezentanţii Tarom.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments