Dispută între Alina Mungiu-Pippidi și Cristian Tudor Popescu. Pippidi: „Jos labele de pe Șora și Arafat, măi, nemernicilor!”. CTP: „Rămâi o inteligență isteroidă, toxică și stearpă”

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a afirmat că medicul Raed Arafat a fost transformat în ținta unor ”lobby-uri influente și conectate cu serviciile”, ea menționându-l pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu ca un ”analist oficial care se dezlănțuie la comandă”. Remarca a provocat reacția lui C.T. Popescu care i-a cerut probe legate de colaborarea sa cu SRI. În caz contrar, Mungiu-Pippidi va rămâne pentru el ”o inteligență isteroidă, toxică și stearpă”.

0
409

”Din motive nefericite, ținând de antreprenoriatul unor proști sau ticăloși care țin musai să folosească sau să înjosească oameni mai de valoare ca ei, doi oameni de valoare, Mihai Șora și Raed Arafat, sunt iarăși ținte. Primul, al propagandei deopotrivă post și anti-comuniste, celălalt, al unor lobby-uri influente și conectate cu serviciile care nu se pot întinde mai mult din cauza lui și îl sapă de 15 ani”, a scris Alina Mungiu-Pippidi într-un articol publicat pe România Curată, cu titlul ”Jos labele de pe Șora și Arafat, măi, nemernicilor!”

”Analiști oficiali care nu suflă decât în aceeași direcție cu SRI” Mungiu-Pippidi îl elogiază pe Raed Arafat pentru crearea SMURD și crearea unei culturi a voluntariatului afirmând că acesta ”a fost mereu o parte din soluție, nu parte din problemă”. Politologul susține că acum Arafat este victima unei campanii organizate de discreditare.

Alina Mungiu-Pippidi : „Chiar nu vă întrebați cum apar filme miraculoase, cum analiști oficiali care nu suflă niciodată decât în aceeași direcție cu SRI, de genul lui Cristian Tudor Popescu, se dezlănțuie la comandă, cum de o obscură organizație numită ”Reset”, care s-a ilustrat doar stând după Polițeanu și compania în ultimii doi ani de mare revoluție anti pesedistă (fără a fi produs măcar două rânduri legate cu ce vor să pună în locul unui guvern legitim ales, oricât de prost) se reped să îi facă plângere penală?”

Ea crede că această campanie ar fi rezultatul unui regres al opiniei publice cauzat de extinderea utilizării social media. ”Toți idioții sunt ocupați să distribuie că ”țara e în flăcări” sau alte anunțuri isterice. Nu mi-aș face griji nici dacă țara ar fi pe bune în flăcări, că aveți voi destul scuipat să le stingeți! Poți face lucruri neobișnuite cu telefonul tău smart, ca să parafrazez reclama Orange din Romană: de exemplu, să te abții trei zile măcar să scuipi un om mai de valoare decât tine”, a încheiat Mungiu-Pippidi.

”Am fost decorat de Pippida” Replica lui Cristian Tudor Popescu a venit printr-o postare pe Facebook. „De unde pastrongâții genitorilor matale ai scos din gușă zisa pesedistă la modă «ăla nu e de părerea mea, prin urmare, sigur e de părerea SRI»”? Ai stat mult rât în rât cu Daniel Dragomir, cu Olguța Vasilescu, Dragnea sau Tăriceanu? Poți să mă faci dobitoc, imbecil, analfabet, e dreptul dumitale, dar ca să afirmi că sunt comandat de SRI, la vârsta mea, după o viață de muncă în presă, trebuie să ai măcar un căpețel de probă, nu, savanto?”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Acesta afirmă că nu a avut vreo funcție într-o instituție a statului sau într-un partid și nici nu a fost plătit din bani publici.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments