Vecinii, terorizați de tupeul lui Bolobiță

Cristinel Bolobiță se întâlnește cu vecinii doar în fața judecătorilor. Procesul demarat de soții Andrian început în luna septembrie a anului 2018 se prelungește. Următorul termen a fost dat la mijlocul lunii decembrie. De la două și chiar trei termene pe lună, familia Andrian este acum amânată de la lună la lună. Se amână cauza pe motiv: „Pentru a se reveni cu adresă către dl expert Balin Mugurel-Cătălin, în vederea întocmirii raportului de expertiză specialitatea evaluare proprietăţi imobiliare, acordă termen la data de 13.12.2019.”, se arată pe portalul de justiție.

0
1845

De mai bine de un an de zile, oamenii care locuiesc în zona blocului construit de dezvoltatorul Cristinel Bolobiță, vizavi de Spitalul de Boli Infecțioase, trăiesc coșmarul vieții. Soții Andrian sunt cei mai afectați și au avut curajul să își ceară dreptatea prin justiție, însă de mai bine de un an sunt purtați pe drumuri, dându-se amânare peste amânare la judecarea cauzei.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Iaşi, invocată prin întâmpinare. Recalifică excepţia lipsei de interes, potrivit motivelor invocate, în apărare de fond. Respinge excepţia de inadmisibilitate pentru lipsa procedurii prealabile pe capătul de cerere privind anularea autorizaţiei de construire nr. 235/02.03.2018, invocată de pârâţii Bolobiţă Costel Cristinel şi Bolobiţă Gianina, prin întâmpinare. Respinge excepţia de inadmisibilitate a excepţiei de nelegalitate a HCL nr. 119/31.03.2017 privind aprobarea PUZ pentru strada Octav Botez nr.1A. Repune cauza pe rol. Fixează termen la data de 14.12.2018, cu citarea tuturor părţilor în vederea continuării judecăţii. Încuviinţează pentru toate părţile proba cu înscrisurile deja administrate în privinţa capătului de cerere privind suspendarea efectelor autorizaţiei de construire nr. 235/02.03.2018. Dispune emiterea unei adrese către pârâtul Primarul Municipiului Iaşi, în scopul înaintării către direcţia de resort cu menţiunea de a elibera câte un istoric detaliat al adreselor administrative (adresei de nomenclator stradal) pentru imobilului în litigiu (imobilul pârâtei S.C. Auto Trans Com S.R.L.), în prezent având adresa stradală: Iaşi, str. Octav Botez nr. 1A (cu referire directă la documentaţia şi împrejurările solicitării schimbării adresei), pentru imobilul având ca proprietari pe Dumbravă Mircea Alexandru (adresă posibilă: str. Nicolae Bălcescu nr. 17 bis sau str. Nicolae Bălcescu nr. 17 A precum şi pentru imobilul reclamanţilor Andrian Sorin şi Demetra cu adresa în str. Nicolae Bălcescu nr. 17 Iaşi. Istoricul va fi extins la întreaga perioadă pentru care pârâta deţine informaţii. În cuprinsul aceleiaşi adrese pârâtului i se va solicita depunerea întregii documentaţii care a stat la baza emiterii autorizaţiei de desfiinţare nr. 311/03.04.2015, documentaţie care se va comunica în mod direct şi reclamanţilor din prezenta cauză precum şi pârâtei S.C. Auto Trans Com S.R.L., prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. De asemenea, se va emite adresă către pârâta Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi cu solicitarea de a înainta la dosar întreaga documentaţie deţinută cu privire la imobilul monument istoric situat la adresa din Iaşi, Nicolae Bălcescu nr. 17A pentru toată perioada în care instituţia deţine informaţii începând chiar cu data încadrării imobilului în categoria indicată (dosare de clasare/declasare, cereri de orice natură, fotografii, înregistrări, acte de proprietate, identificări în teren etc). Pronunţată azi, 26.11.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 396 alin.2 N.C.P.C .”, se arată pe portalul de justiție pe parcursul procesului.

În proces sunt chemați Andrian Sorin și Andrian Demetra ca reclamanți, iar ca pârâți sunt Primăria Municipiului Iași, UAT Municipiul Iași, Consiliul Local Iași, SC AUTO TRANS COM SRL, Bolobiță Costel Cristinel, Bolobiță Gianina, Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Andrian Titus ca și intervenient în numele altei persoane.

“Eu locuiesc în casa de la adresa N Bălcescu nr.17 încă din anul 1948. Această casă a fost a familiei Pogonat, care la acea vreme era o casă de protocol. Și de fapt conacul în care locuiau ei este la nr 17 A, casă care a fost demolată de acest dezvoltator care și-a construit un bloc. Practic după ce a fost vândută casă, dezvoltatorul a lăsat-o timp de câțiva ani în voia sorții, acolo au locuit chiar și câțiva oameni ai străzii. Dar brusc, într-o zi, a demolat-o. Eu i-am spus dezvoltatorului că nu are cum să construiască un bloc pentru ne afectează pe toți. mi-a luat toată lumina, plus că mi-a afectat și casa. Chiar dacă ceilalți vecini nu au avut curaj, eu am deschis un proces prin care sper ca justiția să își facă treaba și să se facă dreptate”, a precizat Sorin Andrian, vecin afectat de construirea blocului lui Bolobiță.

Cum va intabula Bolobiță blocul?

Situația este totuși incertă, blocul lui Cristinel Bolobiță nu are intabulare și încă nu se știe cum o va obține după așa un scandal. Cert este că dezvoltatorul încearcă să își vândă apartamentele la cheie chiar dacă el are procese pe rol. Cristinel Bolobiță susține că a cumpărat terenul cu tot cu casă în anul 2014, de la un moștenitor. Totul a fost legalizat la notar, iar toată tranzacția a costat aproape 250 de mii de Euro. În plus terenul ar fi compus din trei parcele, acestea din urmă fiind alipite, în total fiind vorba de aproximativ 1.300 de metri pătrați, din care 220 ar fi avut casa. Pe motivul că locuința ar fi fost într-o stare avansată de degradare, ba chiar în pragul auto demolării, dezvoltatorul a curățat tot pentru a-și ridica blocul unde un metru pătrat construit se va vinde în jurul sumei de 1.500 de euro.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments